Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Zágráb útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Zágráb

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

48 694 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 306 kilométer

2ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Zágráb

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Zágrábba

A cikkben szereplő információk 2015 júliusában aktuálisak

Járat információk a Budapest – Zágráb vonalon

Az Air Croatia nevű horvát, start up légitársaság 2015 tavaszán kezdett közvetlen járatokat indítani a két város között, amelyekkel heti három alkalommal lehetett gyorsan és kényelmesen eljutni a magyar fővárosból Zágrábba. A légitársaság honlapja alapján jelenleg nem indulnak ezek a járatok, így átszállással juthatunk el Zágrábba – ami akkor praktikus igazán, ha az átszállás helyén szívesen megejtenénk egy városnézést, vagy van ott valami elintéznivalónk. Az Austrian Airlines és a Croatia Airlines gépeivel bécsi átszállással juthatunk el Zágrábba, egy nagy kanyarral pedig Isztambulon keresztül is utazhatunk a Turkish Airlines gépeivel. Zágráb repülőtere a Pleso nevű elővárosban található, 10 km távolságra Zágráb belvárosától.

Terminál információk

Ha bécsi átszállással megyünk, akkor gépünk nagy valószínűséggel a 2 A terminálról fog indulni (a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről). A 2A terminál modern és kényelmes, szinte minden igényt kielégít. Vannak itt ATM-ek, pénzváltó egységek – sőt még posta is, ha az utazás előtt éppen elfelejtettünk volna befizetni egy számlát. Ezen a terminálon jókat vásárolgathatunk is, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel itt. A reform ételek kedvelői pedig még egészséges bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

Zágráb repülőtérről könnyen és gyorsan bejuthatunk a városközpontba. Azt, hogy melyik terminálra érkezünk, a repülőjegyről olvashatjuk le, illetve megérdeklődhetjük a légitársaságnál. Ha vonattal, vagy busszal szeretnénk továbbutazni a tengerpartra, vagy az ország más részeire, akkor a központi vasútállomásra könnyen eljuthatunk, csakúgy, mint a buszpályaudvarra. A reptér és a buszpályaudvar között közvetlen buszok indulnak, a vasútállomásra pedig a buszpályaudvarról juthatunk el – villamossal mindössze néhány megálló a távolság. Taxival és bérelt autóval is utazhatunk, kocsi bérlés esetén praktikus megoldás már az utazás előtt, az interneten keresztül lefoglalni a kiválasztott típust.

Hasznos információk

Fontos, hogy indulás előtt minimum 2 órával érkezzünk ki a budapesti repülőtérre. Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Magyar állampolgárként érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal léphetünk be Horvátországba, vízum pedig nem szükséges. Bármelyik típusú személyi igazolvány megfelelő (a régebbi típusú, füzet alakú igazolványt és az ideiglenes kártya formátumú igazolványt is elfogadják). Lényeges, hogy az úti okmány a visszaút idején is érvényes legyen. 18 év alattiak horvátországi utazásához nem szükséges a törvényes képviselő beleegyező nyilatkozata. Ugyanakkor a gyermekekkel utazó családtagoknak, illetve barátoknak érdemes magukkal vinniük egy szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Infómorzsák Zágrábról

Landoláskor óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel a 2 város ugyanabban az időzónában található. Zágráb éghajlata kontinentális, hideg telekkel, a nyarak viszont gyakran forróak. Az érvényes fizetőeszköze a horvát kuna, de sok helyen fizethetünk euróval is akár. Bank automatákat szerte a városban találunk, és a kártyás fizetés is sok helyen működik.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.