Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Riga útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Riga

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

31 387 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

3

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1104 kilométer

1ó 55p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

airBaltic

Riga

1 repülőtér

Budapest – Riga járatok

A feltüntetett információk 2015. júliusban érvényesek.

Járatot indító légitársaságok Budapestről Rigába

Budapestről Lettország fővárosába, Rigába, egy légitársaság indít közvetlen járatokat. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Riga Nemzetközi Repülőtérre az AirBaltic fapados légitársaság biztosít közvetlen légiösszeköttetést a hét három napján, hétfőn, szerdán és pénteken. Közvetett járatokat a hét minden napján lehet találni, ezeket a Lufthansa, Austrian Airlines, Czech Airlines, Norwegian Air Shuttle, Air Berlin, Lot és a Finnair légitársaságok biztosítják.

Terminál információk

A budapesti repülőtéren két terminál található. A Rigába induló AirBaltic járatai a 2B terminálból indulnak. A légitársaságok check-in pultjai a terminál felső szintjén találhatóak. A pultok előtt a TrueStar Group csomagfóliázó cég biztosít poggyászfóliázó szolgáltatást reggel 4:00 és este 23:00 között. A jegykezelést és az utasbiztonsági ellenőrzést követően a tranzitba jutunk, ahol a beszállókapuk nyitásáig kell várakozni. Az A és B terminál itt találkozik és SkyCourt néven számos üzlettel, étteremmel és kávézóval is biztosítja a várakozási idő kellemes eltöltését. A galériaszinten főleg a gyorséttermek és a bisztrók között válogathatunk. Megtaláljuk itt a KFC, Burger King, Seasons és az Upper Crust pultjait, de válogathatunk a francia Hippopotamus, a görög Kouzina vagy az olasz Negroni kínálatából is. Hamisítatlan hazai ízeket a Gundel étteremben ehetünk. A Costa Coffee és Caffé Ritazza kiváló kávékeverékekből készített kávékülönlegességekkel várja az utasokat. A terminálon ajándéktárgyakat, divatcikkeket, ékszereket, könyveket, vámmentes termékeket, utazási kellékeket, játékokat is könnyedén beszerezhetünk. Ajándékokat a Gift Point és a Memories of Hungary üzleteiben, kiváló magyar borokat és magyaros élelmiszereket a Hungaricum Wine & Fine Foodban, parfümöket, kozmetikumokat, italokat és dohányárut a Heinemann Duty Freeben vásárolhatunk. Divatos kollekciókat a Playersroom, Victoria’s Secret, Hugo Boss, Longchamp, Montblanc és a Burberry butikokban keresgélhetünk.

A terminál egész területén ingyenes wifi szolgáltatás vehető igénybe. Több ATM automata, pénzváltó, játszótér és prémium várótermek állnak az utasok rendelkezésére. A galériaszinten található kilátóterasz a nap 24 órájában nyitva van. A belépőjegy ára 500 Ft, amit készpénzzel és bankkártyával is ki lehet fizetni.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt két órával a repülőtérre érkezni. A repülőtérre legegyszerűbben busszal, taxival vagy az AirportShuttle minibuszaival juthatunk el. A schengeni térségbe tartozó Lettországba való beutazás során elegendő érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezni. Utazás előtt ajánlatos az Európai Egészségbiztosítási Kártyát kiváltani és utasbiztosítást is kötni.

Mire számíthatunk Rigában

Rigában a mérsékelt és óceáni éghajlatnak köszönhetően hűvös nyarak és enyhe, csapadékos telek vannak. Érkezéskor +1 órás időeltolódással kell számolni. A repülőtér a várostól 10km-re fekszik dél-nyugati irányba. A repülőtérről taxival vagy busszal lehet legkönnyebben a városközpontba jutni. A 22 busz az érkezési terminállal szemben található megállóból 10 percenként indul. Ezekkel a járatokkal kb. 30 perc alatt juthatunk a városba. Ha szeretnénk autót bérelni, akkor a repülőtéren több nemzetközi autókölcsönző cég irodája közül válogathatunk. Ha taxival utazunk, válasszuk az engedéllyel közlekedő taxikat, amiknek sárga rendszámtáblájuk van.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.