Térkép

Air Austral járatok

Az Air Austral egy francia légitársaság, amelynek székhelye a Réunion szigeten található Roland Garros Repülőtér. A légitársaság 1974-ben alakult, amit követően főleg regionális járatokat üzemeltetett. A későbbiekben, a folyamatosan új gépekkel bővülő flottájának és az Air France légitársasággal aláírt code share megállapodásnak köszönhetően egyre több hosszú távú járatot indít útnak. Az Air France-szal kötött partneregyezmény után, az Air Austral rendeltetési célja az lett, hogy Franciaországot összekösse az Indiai-óceán térségével: Réunionnal, Mauritius-szal, a Mayotte-szigettel, a Comore-szigetekkel, Madagaszkárral, a Seychelle-szigetekkel, Dél-Afrikával, Thaifölddel és Dél-Indiával. Az Air Austral mára már több mint 100 úti célt kínál Afrikába, Óceániába, Ázsiába és Európába. Jelenleg Budapestről a Réunion szigetre, Mauritiusra és Mayotte-ra, a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren való átszállással repülhetünk az Air Austral járatain.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az információk változását a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk az Air Austral-lal?

Check in

Az Air Austral légitársaságnál online vagy repülőtéri check in áll az utasok rendelkezésére. Kényelmes és gyors megoldás, ha az online jegykezelést választjuk. Az online check in a járat indulása előtt 24 órával kezdődik és egy órával az indulás előttig érhető el. A légitársaság emailben küldi el a beszállókártyát, amit az utazásunk előtt ki kell nyomtatni. Ha csak kézipoggyásszal utazunk, a kinyomtatott beszállókártyával a repülőtéri check in pultokat kihagyva, egyenesen a biztonsági ellenőrzéshez mehetünk. Viszont ha Visacheck felirattal van ellátva a beszállókártyánk, akkor azt ellenőriztetni kell az utasfelvételi pultoknál. Poggyászainkat leggyorsabban a baggage drop off pultoknál adhatjuk le. Az online chek int nem vehetik igénybe a különleges segítséget igénylő utasok, az állatokkal utazók, a kísérő nélküli kiskorúak, valamint csoportos (több mint 9 utas) foglalás esetén. A repülőtéri check in pultok hosszú távú járatoknál három órával az indulás előtt nyitnak ki és egy órával az indulás előtt zárnak be. A pultoknál az úti okmányok és a repülőjegyek ellenőrzése, valamint a poggyászok feladása zajlik. A pultokon kívül egyes repülőtereken önkiszolgáló jegykezelő automatákat is találunk, ahol gyorsan sorban állás nélkül kaphatjuk meg beszállókártyánkat.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

Az Air Austral utasai egy darab kézipoggyászt és egy kisméretű táskát (laptop táska, női táska, aktatáska) vihetnek fel a gép fedélzetére ingyenesen. A kézipoggyász mérete nem haladhatja meg az 55x45x20 cm-t, a súlya pedig a 10 kg-t. Ha a kézipoggyász méretben vagy súlyban meghaladja az előírtakat, a légitársaság biztonsági okok miatt, mint feladott poggyászt kezeli a kézipoggyászt. A feladott poggyászok mérete nem haladhatja meg a 300 cm-t (hosszúság+magasság+szélesség), a súlyuk pedig a repülőjegy típusától függ. A Loisirs jegyekkel 25 kg-os, a Confort repülőjegyekkel 35 kg-os, a Business osztályon utazók (Club Austral) pedig 40 kg-os csomagot adhatnak fel ingyenesen. Ha a csomagok súlya meghaladja az előírt kg-t, minden egyes plusz kilóért pótdíjat kell fizetni. A többletsúlyra vonatkozó pótdíjakat a légitársaság hivatalos honlapján találjuk. A légitársaságnál felár ellenében extra poggyász feladására is lehetőség van. Az extra poggyászdíjakat maximum 24 órával a járat indulása előtt ki kell fizetni. Az Air Austral légitársaságnál kísérő nélküli poggyász feladására is lehetőség van.

Ülőhelyfoglalás

Az Air Austral járatain a helyfoglalás a jegy foglaláskor megtörténik. Az ülőhelyválasztás segítségével saját magunk választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb ülőhelyet. Az extra üléseket és a vészkijáratoknál található üléseket az indulás előtt maximum 72 órával le kell foglalni. Biztonsági okok miatt a vészkijáratok mellett csak olyan utasok ülhetnek, akik esetleges evakuáció esetén képesek a légi személyzetnek segíteni a vészkijáratok kinyitásában. Az Air Austral légitársaság három osztályt üzemeltet járatain. A Loisirs és a Confort osztályokon minden kényelmi és szórakoztató szolgáltatás megtalálható, ami még élvezetesebbé és komfortosabbá teszi az utazást, legyen az akár állítható háttámlájú kényelmes bőrülés, takaró, párna, fülhallgató, piperetáska, újságok, magazinok, vagy változatos audio és videó programok. A Club Austral osztályon az ülések 180 fokban lehajthatóak és a fedélzeti elrendezésüknek köszönhetően lehetőség van kabinokká átalakítani.

Foglalási díj

Az Air Austral minden foglalás esetén 5 € szolgáltatási díjat számol fel utasonként. Ez a szolgáltatási díj a foglalás módosítása vagy törlése esetén nem visszatérítendő. Online fizetés esetén az American Express, MasterCard, Visa és iDeal kártyákkal van lehetőség fizetni. A repülőjegyek tartalmazzák az általános forgalmi adót, viszont a repülőtéri díjak külön számítódnak a repülőjegy árához.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.