Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Montpellier útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Montpellier

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

63 090 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1263 kilométer

4ó 20p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Montpellier

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Montpellier vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, átszállással viszont többféle verzióban is utazhatunk. Az Air France légitársasággal utazva az átszállás helye Párizs, ha a KLM-el utazunk, akkor Amszterdam, majd Párizs, az Alitalia légitársaságot választva pedig először Rómában, majd ezután Párizsban szállunk át. A KLM-el utazva létezik 1 átszállásos variáció is, ebben az esetben az átszállás helye Amszterdam lesz. A repülőgépek átszállás után végül a Montpellier – Méditerranée repülőtéren szállnak le, ami mintegy 7 km távolságra fekszik Montpelliertől, délkeleti irányban. Franciaország 10. legnagyobb utasforgalmú repteréről van szó.

Terminál információk

A fenti légitársaságok járatai a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A termináljáról indulnak. Itt adottak a feltételek a várakozási idő kellemes eltöltésére. Ha van nálunk wifi jel vételére alkalmas eszköz, akkor ingyenesen használhatjuk ezen a terminálon is a repülőtér hálózatát. A terminálon működő postán felszállás előtt még gyors feladhatjuk leveleinket, vagy befizethetünk néhány számlát. Emellett pénzváltó és bank automaták is módot adnak még egy kis utazás előtti ügyintézésre. A terminálon egy kis vásárolgatásra is van lehetőség, többek között ruhaboltokat, játékboltot és egy újságost találunk itt. A vendéglátó egységekben pedig még bio finomságokat is vásárolhatunk.

Átszállás után a gépek Montpellier repterének terminálján landolnak, ahonnan könnyen és gyorsan bejuthatunk a városba. Utazhatunk busszal is, ha tömegközlekedéssel szeretnénk megoldani a bejutást. Ha vonattal szeretnénk majd továbbutazni, akkor először a 120-as számú busszal el kell jutnunk a PLace de l’Europe villamosmegállóig. Itt pedig az 1-es számú villamosra felszállva eljuthatunk a Montpellier St Roch vasútállomásra. A 120-as számú busz menetideje mintegy 15 perc, egy buszjegy ára pedig 1,6 euró (5 év alatti gyerekeknek ingyenes). A városi busz- és villamosközlekedéssel kombinált jegy ára pedig 2,6 euró (a villamos a 3 év alatti gyerekek számára ingyenes).

Hasznos információk

Magyar állampolgárként érvényes útlevéllel, vagy az újabb típusú, kártya alakú személyi igazolvánnyal léphetünk be Franciaországba, vízum pedig nem szükséges. Lényeges, hogy indulás előtt legalább két órával érkezzünk ki a budapesti repülőtérre. Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Montpellierről

Montpellier időjárása általában az év minden szakában kellemes, ugyanakkor vannak eltérések az egyes évszakok között. A nyarak elég forróak, júliusban nem ritkák a 30 Celsius feletti hőmérsékletek. Decemberben és januárban van a leghidegebb, ilyenkor éjjelente akár fagyhat is. Az év minden napjában számíthatunk kellemes napsütésre. A hivatalos fizetőeszköz az euró, az árak az éttermekben és az üzletekben is magasabbak, mint Budapesten. Sok helyen fizethetünk kártyával, és sok bankautomata üzemel a városban.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.