Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Katowice útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Katowice

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

32 205 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 338 kilométer

3ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

LOT

Katowice

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Katowice vonalon

A két város között nincsenek közvetlen járatok, átszállással viszont többféleképp is eljuthatunk Budapestről Katowicébe. Utazhatunk például a LOT légitársasággal, ebben az esetben Varsóban kell átszállnunk. A Lufthansa gépeivel pedig Frankfurt lesz az átszállás helye. A gépek végül Katowice nemzetközi repülőterén landolnak, ami Pyrzowicében található, 30 km távolságra Katowice városközpontjából, északi irányban. Ez Lengyelország 4. legnagyobb utasforgalmú repülőtere.

Terminál információk

A Varsóba és Frankfurtba induló LOT és Lufthansa gépek jellemzően a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2 A termináljáról indulnak. A terminál kényelmes váróteremmel rendelkezik, ahol kellemesen eltölthetjük a várakozás idejét. Ugyanezt segítik az itt működő vendéglátóegységek és egyéb szolgáltatók. Több ATM automatát is találunk a terminálon, narancssárga felirattal megjelölve. Emellett pénzváltó egységek és még posta is működik itt, ha esetleg még nem változzunk volna pénzt, vagy elfelejtettünk volna befizetni egy kósza számlát. Vásárolgatással is jól elüthetjük a várakozás idejét, egyebek mellett játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A diétázók, illetve speciális étrenden lévők pedig még egészséges reform és bio ételek között is válogathatnak a vendéglátó egységekben.

Átszállás után a járatok Katowice nemzetközi repülőterének C terminálján landolnak. Többféleképp is bejuthatunk a reptértől mintegy 30 km távolságra található városközpontba. Több busztársaság is indít járatokat, a PKM Katowice Sp. z o.o. járatainak menetideje például 50 perc, és napi mintegy 15 alkalommal közlekedik. Drágább, de kényelmesebb megoldás, ha taxival utazunk. 4 és 7 személyes taxik, illetve limuzin taxik is a rendelkezésünkre állnak. Az autóbérlés is reális opció, ha ezt választjuk, akkor praktikus megoldás az interneten keresztül előre lefoglalni a kiszemelt gépjármű típust.

Hasznos információk

A gép felszállása előtt minimum 2 órával javasolt a budapesti repülőtérre kiérkezni, ahol először is kezeltessük a jegyet, majd adjuk fel a poggyászt is – feltéve persze, ha nem csak kézipoggyásszal utazunk. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás (amit vásárolgatással is elüthetünk, vagy a terminál vendéglátóegységeiben étkezéssel), majd szállhatunk fel a gépünkre.

Lengyelországba érvényes útlevél vagy személyi igazolvány birtokában léphetnek be a magyar állampolgárok. Fontos, hogy az úti okmány a hazaút dátumakor is érvényes legyen még. A régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványokat elméletben elfogadják, a gyakorlatban viszont előfordulnak időnként problémák velük. Így inkább az újabb, kártya alakú személyik használata javasolt.

Infómorzsák Katowicéről

Óraátállítással nem kell a landoláskor törődnünk, mivel Varsó is ugyanabban az időzónában van, mint Budapest. Az árak hasonlóak a magyarországiakhoz, élelmiszerek esetében még alacsonyabb árfekvéssel is találkozhatunk. A hivatalos fizetőeszköz a lengyel złoty.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.