Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Hà Nội útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Hà Nội

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

130 094 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 8047 kilométer

14ó 5p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Qatar Airways

Hà Nội

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Hanoi-be

A cikkben szereplő információk 2015 októberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Hanoi vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, átszállással viszont többféleképp is eljuthatunk Budapestről Hanoi-be. Utazhatunk például az Aeroflot járataival, ekkor Moszkvában kell átszállnunk. Az Air China, a Dragonair és a Vietnam Airlines utazási kombinációval először Pekingben, majd pedig Hong Kongban lesz az átszállás. Az Air China és a China Southern légitársaságokkal utazva pedig Peking után Kuangcsoban kell átszállnunk másik járatra. A Qatar légitársasággal utazva először Katarban, majd pedig Bangkokban kell átszállni, de ezt a légitársaságot választva létezik egy átszállásos (Katarban) utazási kombináció is. Átszállás után a járatok a Noi Bai nemzetközi repülőtéren landolnak, ami Vietnam legnagyobb repülőtere, és mintegy 27 km távolságra található Hanoi belvárosától.

Terminál információk

Adott légitársaságtól függ, hogy gépünk a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról indul-e. A fenti járatokról elmondható, hogy az Aeroflot, az Air China és a Qatar járatai is a 2 B-ről indulnak, ami ideális terep a várakozási idő eltöltésére. Netezés közben gyorsan repül az idő, és a terminálon 2 órán át ingyenesen használhatjuk a reptér wifi hálózatát, saját laptopunkról, tabletünkről vagy okostelefonunkról rácsatlakozva. Utazás előtti utolsó pillanatos ügyintézésre is van módunk, mivel bank automaták és pénzváltó is üzemel a terminálon. A 2 B-n működő duty free shopban kedvező áron szerezhetünk be finomságokat, szuveníreket, kozmetikumokat és parfümöket. Ha megéheznénk, akkor pizzákat, tésztaételeket és süteményeket is találunk a terminál éttermeiben.

Átszállás után a gépek a Noi Bai repülőterének nemzetközi járatokat fogadó terminálján landolnak (azaz a 2-es terminálon). A reptérről busszal is továbbutazhatunk, a megállókat a terminálépület kijáratánál találjuk. A 7-es és a 17-es számú buszokkal eljuthatunk a városközpontba – a menetidő mintegy 1 óra. A buszok általában 20 percenként indulnak, hajnal 5 és este 10 óra között. Taxival is továbbutazhatunk, és általában gyorsabban bejuthatunk velük Hanoi központjába – menetidejük 30 perc körül alakul általában.

Hasznos információk

A gép indulása előtt mintegy két órával érdemes kiérkezni a reptérre, hogy elkerüljük a fejvesztett rohanást. A reptérre érve elsőként kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás, és fel is szállhatunk fel a gépre. Fontos, hogy az útlevél a visszaúttól számított még fél éven át érvényes legyen. Magyar állampolgároknak a beutazás vízumköteles, a vízumot előre, valamely vietnami külképviseleten lehet beszerezni, és 30 napos tartózkodásra adják.

Infómorzsák Hanoiról

A hivatalos nyelv a vietnámi, a hivatalos fizetőeszköz pedig a vietnami dong. Az éghajlat nedves szubtrópusi, és nagyon sok csapadék esik. Májustól augusztusig nagyon nagy a forróság, 27-29 Celsius fokos átlaghőmérséklettel kell ekkor számolni. A nyári időszakban hullik a legtöbb csapadék is. A téli átlaghőmérséklet 16-17 Celsius fok körül alakul, és a tél viszonylag száraz.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.