Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Exeter útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Exeter

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

63 962 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1684 kilométer

4ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Exeter

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 decemberében aktuálisak

Nem indulnak közvetlen járatok a két város között, átszállással viszont többféle verzióban is eljuthatunk Budapestről Exeterbe. Utazhatunk például az Aer Lingus és a Flybe légitársaságokkal, ekkor Dublinban kell átszállnunk; míg a KLM és a Flybe kombinációjával először Amszterdamban, majd Manchesterben szállhatunk át. Az Air gépekkel az átszállás helye Párizs, csakúgy, mint a Flybe járataival. A British Airways és a Flybe légitársaságokkal Londonban szállhatunk át. A gépek végül az Exeter Nemzetközi Repülőtéren landolnak, ami mintegy 6 km távolságra található Exeter várostól, keleti irányban.

A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról szállnak fel – az adott légitársaságtól függően. Például a KLM járatai a 2 A-ról szállnak fel, míg az Aer Lingus és a British Airways gépei a 2 B-ről. Mindegyik terminálon sokféle lehetőség adott ahhoz, hogy a gépünk felszállásáig hátralévő időt kellemesen töltsük. Családos utazóknak (de nem csak nekik) például élménydús reptéri program lehet a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén található Kilátóterasz felkeresése, ahonnét szép kilátás nyílik a közlekedő repülőgépekre. A 2 A és 2 B terminálon is van internetezési lehetőség, például ha viszünk magunkkal az útra wifi vételre alkalmas eszközt (okostelefon, notebook vagy táblagép), akkor 2 órán át ingyenesen böngészhetünk a reptér wifi hálózatára csatlakozva. Ha megéheznénk az utazás előtt, akkor a 2 A terminálon bio ételekkel, friss szendvicsekkel, levesekkel és a magyar konyha ízeivel is kényeztethetjük gyomrunkat. A 2 B terminálon pedig sütemények, saláták, bagettek, szendvicsek és pasták is szerepelnek az étlapokon.  Ha nézelődni, vásárolgatni szeretnénk, akkor a 2 A üzleteiben többek között szuveníreket, a zene világához kapcsolódó ajándékokat, játékokat, könyveket, ajándékokat, trendi ruhákat és fehérneműket is találunk. A 2 B terminál duty free shopjában kedvező áron juthatunk hozzá például parfümökhöz, kiegészítőkhöz, nassokhoz és szeszes italokhoz. A 2 B-n található újságosnál pedig magazinokat és napilapokat is vehetünk. Mindkét terminálon üzemel pénzváltó és bank automata, a 2 A-n pedig egy posta is működik.

Átszállás után végül az Exeter Nemzetközi Repülőtér egyetlen terminálján landolunk, ahonnan többféle módon is továbbutazhatunk. Mehetünk például buszokkal, az 56-os járattal eljuthatunk például Exeter St. Davids vasútállomására és buszpályaudvarára is. Vasútállomás nincs a reptéren, busszal juthatunk el a legközelebb található, Pinhoe vasútállomásra. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk, több neves nemzetközi autókölcsönző is működtet átvételi pontot a reptéren. Praktikus megoldás a kiszemelt gépjármű típust még az utazás előtt, az interneten keresztül lefoglalni.

A visszaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy személyivel utazhatnak be magyar állampolgárok az Egyesült Királyság területére. A régebbi típusú, könyv típusú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el. Így ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes az útlevelet kiváltani a biztonság kedvéért. A budapesti Liszt Ferenc reptérre ajánlott mintegy 2 órával a gép felszállása előtt kiérkezni, mert a reptéri ügyintézés, biztonsági ellenőrzés időnként elhúzódhat.

Infómorzsák Exeterről

Landoláskor ne felejtsük el átállítani az órákat! Egész pontosan 1 órával korábbra kell állítanunk az óráinkat, a téli és nyári időszámítás idején is (a legtöbb laptop és okostelefon viszont magától is átállítja az időt). Ha autót bérlünk, akkor számítsunk rá, hogy kell egy idő, amíg megszokjuk a baloldali közlekedést. A budapesti időjáráshoz képest a telek enyhébbek, a nyarak pedig hűvösebbek. A legmelegebb hónap a július, amikor is kb. 22 Celsius fok az átlaghőmérséklet.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.