Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Kolozsvár útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Kolozsvár

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

26 184 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 344 kilométer

3ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

TAROM

Kolozsvár

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Kolozsvárra

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest-Kolozsvár vonalon

Közvetlen járatokat egyik légitársaság sem indít, átszállással pedig a TAROM gépeivel utazhatunk. A TAROM a legnagyobb román légitársaság. Van, hogy a hét szinte összes napján utazhatunk így. A gépek a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről indulnak, majd először a bukaresti Henri Coanda repülőtéren landolnak. Átszállás után repülhetünk tovább Kolozsvárra, itt pedig a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtéren szállnak le a gépek.

Terminál információk

Kolozsvárra jellemzően bukaresti átszállással juthatunk el. A Bukarestre induló gépek általában a Liszt Ferenc Repülőtér 2A termináljáról indulnak. A várakozás idejét itt hasznosan és kényelmesen is eltölthetjük – csak igény és kedv kérdése. Több, narancssárga felirattal ellátott ATM automatát is találunk ezen a terminálon. Sőt, posta is működik itt – ha még indulás előtt gyorsan befizetnünk mondjuk egy számlát. Vásárolgatással is elüthetjük a várakozás perceit: többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is működik ezen a terminálon. De akkor sem kell zavarba jönnünk, ha megéheznénk az utazás izgalmától, még egészséges bio ételeket is találunk a kínálatban. Illetve jóféle sörök és borok között is válogathatunk.

A kolozsvári reptér érkezési termináljánál landolhatunk. A repülőtér kevesebb, mint 8 km-re van Kolozsvár belvárosától, konkrétan Szamosfalván. Könnyen és gyorsan bejuthatunk innen Kolozsvár központjába. Busszal például mindössze 30 perc alatt eljuthatunk a belvárosba, a 8-as számú járattal, ami tízpercenként indul, szombatonként és vasárnaponként pedig félóránként közlekedik. A vasútállomásra pedig trolibusszal juthatunk el, ami körülbelül félóránként közlekedik. Több autókölcsönző is működtet átvételi helyet a reptéren, így ez is egy lehetséges opció. Praktikus megoldás, ha előre, interneten keresztül lefoglaljuk a kocsit. Autóval mintegy 20 perc alatt érhetünk be Kolozsvár városközpontjába. Romániában a taxi viszonylag olcsónak számít, így érdemes ezen a verzión is elgondolkodni. Taxiállomást találunk közvetlenül az érkezési terminál előtt.

Hasznos információk

Fontos, hogy a repülő indulása előtt minimum két órával érjünk ki a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre! Itt elsőként is kezeltessük le a repülőjegyünket, majd adjuk fel a poggyászt (persze csak ha a kézipoggyász mellett egyéb csomagjaink is vannak). Ezután átvizsgálják majd a kézi poggyászunkat. Ezután még némi várakozás, és fel is szállhatunk a gépre.

A beutazás feltétele az érvényes magyar útlevél, vagy a személyi igazolvány megléte. Vízum nem szükséges. Utazás előtt mindenképpen még időben ellenőrizzük az útlevél, vagy személyink lejárati idejét, és lényeges, hogy még a hazautazás dátumakor is érvényes legyen az úti okmány! A régi típusú, könyv formájú személyi elvileg használható, viszont nem javasolt ezt használni úti okmányként, ugyanis esetenként problémákat okoz az elfogadása. Ha kiskorú szülő nélkül utazik Romániába, akkor javasolt a szülők hozzájáruló nyilatkozatát magával vinnie.

Infómorzsák Kolozsvárról

Románia hivatalos pénzneme a lei. Kolozsvárra érkezve ne felejtsük el átállítani az óránkat, mivel más időzónába esik a város, mint Budapest. Egy órával kell előre állítani az órát, a legtöbb okostelefon és laptop már önmagát állítja át ilyen esetekben.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.