Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Caracas útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Caracas

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

280 770 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 8868 kilométer

14ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Caracas

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 decemberében aktuálisak

Nem indulnak közvetlen járatok Budapestről Caracasba, átszállással viszont többféleképp is utazhatunk a két város között. Az Air France légitársaság járataival létezik egy átszállásos lehetőség, ekkor Párizsban kell átszállnunk. Két átszállásos utazási kombinációt foglalhatunk például a TAP Portugal járataira, ekkor először Münchenben, majd Lisszabonban kell átszállnunk. Az Iberia gépeivel először London, majd New York lesz az átszállás helye, míg a British Airways és az Avianca légitársaságokkal London és Bogota. Átszállás utána a gépek a Simón Bolívar nemzetközi repülőtéren landolnak, ami Maiquetíában található, mintegy 21 km távolságra Caracas városközpontjától.

A járatok – légitársaságtól függően – a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról szállnak fel. Például az Air France gépek a 2 A-ról szállnak fel, míg a British Airways járatai a 2 B-ről. Mindkét terminálon van pénzváltó és bank automata, a 2 A-n pedig egy posta is működik, és akármelyik terminálról is indul a gépünk, vásárlással és étkezéssel is jól elüthetjük a várakozási időt. A 2 A terminálon többek között bio finomságokkal, szendvicsekkel, levesekkel és autentikus helyi ételekkel is jóllakhatunk, míg a 2 B terminálon pedig a sütik és szendvicsek mellett saláták, bagettek és pasták is szerepelnek a vendéglátó egységek kínálatában. A reptéren utazás előtt beszerezhetünk még néhány szuvenírt szeretteinknek, vagy éppen saját magunkat lephetjük meg valamivel. A 2 A üzleteiben a szuvenírek mellett például a zene világához kapcsolódó ajándékokat, játékokat, könyveket, ajándékokat, trendi ruhákat és fehérneműket is vehetünk. A 2 B terminál vámmentes üzletében kedvező áron vehetünk parfümöt, divat kiegészítőket, édességeket, borokat és még libamájat is. Az ezen a terminálon található újságárusnál pedig magazinokat és napilapokat is kapunk. Nem csak családosoknak (de nekik különösen) lehet kellemes program a Kilátóterasz felkeresése (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén található), ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a közlekedő repülőgépekre.

Átszállás utána a gépek többnyire a Simón Bolívar repülőtér nemzetközi járatokat fogadó terminálján landolnak. Innen buszokkal, taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk. A buszokra a belföldi, és nemzetközi terminál épületek közelében is felszállhatunk, és mintegy 40 perc alatt juthatunk be velük Caracasba. Mindkét terminálon van taxiállomás, és lehetőség van internetes foglalásra is. Ha az autóbérlés mellett döntünk, akkor szintén praktikus megoldás a netes előre foglalás.

90 napnál nem hosszabb, turista célú beutazás esetén vízum nélkül is beléphetnek a magyar állampolgárok Venezuelába. Az útlevélnek a beutazástól számított fél évig még minimum érvényesnek kell lennie. Ha kiskorú egyedül, vagy csak egyik szülőjével utazik Venezuelába, akkor a gyermek csak a szülők (illetve a nem utazó szülő) írásbeli hozzájáruló nyilatkozatával utazhat be az országba. Fontos, hogy legalább 3 órával a gép indulása előtt kiérkezzünk a repülőtérre, ugyanis az utasfelvétel és az útlevél vizsgálata is sok időt vesz igénybe!

Infómorzsák Caracasról

Landoláskor ne felejtsük el átállítani az órákat, a város az UTC – 4.30 időzónához tartozik. Budapesten a téli időszámítás ideje alatt az UTC+1 időzóna érvényes, így ilyenkor 5 és fél órával kell korábbra állítani az órákat landoláskor, míg a nyári időszámítás idején 6 és fél órával. A hivatalos nyelv a spanyol. Caracas éghajlata trópusi szavanna, és jóval melegebb az időjárás, mint Budapesten. Az éves átlaghőmérséklet 20 Celsius fok felett van, nagyjából egyenletes éves eloszlással.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.