Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Aarhus útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Aarhus

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

75 558 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1150 kilométer

4ó 30p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

SAS

Aarhus

1 repülőtér

A feltüntetett információk 2015. októberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Aarhusba

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről (BUD) közvetlen járatok nem indulnak a dániai Aarhus Repülőtérre (AAR). A leggyorsabban egy átszállással a SAS Scandinavian Airlines és a Ryanair légitársaságok közvetett járataival utazhatunk. Két átszállással a Finnair, Lufthansa, Austrian Airlines, Qatar Airways és a British Airways légitársaságok biztosítják a légi összeköttetést Budapest és Aarhus között.

Terminál információk

A SAS Scandinavian Airlines, Lufthansa és az Austrian Airlines járatai a 2A terminálból, a Ryanair, Finnair, Qatar Airways és a British Airways gépei a 2B terminálból indulnak. A jegykezelést intézhetjük a terminálok indulási szintjén a check-in pultoknál és az önkiszolgáló check-in automatákon, online formában vagy mobil applikáción keresztül. A poggyászok védőfóliázását a TrueStar Group csomagfóliázó cég biztosítja, amit mind két terminálon megtalálunk. ATM automatákat az alsó szinten az érkezési csarnokban és a tranzit területén a SkyCourtban találunk. Az indulási csarnokban nincs ATM. A jegykezelés és a biztonsági ellenőrzés után a két terminál utasai a közös tranzit területre érkeznek, ahol üzletekben, éttermekben és bárokban tölthetik el a várakozási időt. Kisebb ajándéktárgyakat a Budapest & Musicban, a Gift Pointban és a Memories of Hungaryban, minőségi magyar borokat és delikátesz hazai élelmiszereket a Hungaricum Wine & Fine Foodban szerezhetünk be. Klasszikus vámmentes termékeket, mint a parfümök, kozmetikai cikkek, italok és dohányáru a Heinemann Duty Freeben találunk. Ha megéheztünk válogathatunk a hazai és nemzetközi konyha kínálataiból vagy a gyorséttermek ajánlatai közül. Kedvenc italunkat, kávénkat a Costa Coffee és Caffé Ritazza kávézókban vagy a The Terrace bárban fogyaszthatjuk el. A Costa Coffee mellett a legkisebbek örömére egy játszótér van kialakítva. Exkluzív körülmények között várakozhatunk a Celebi-Platinum, SkyCourt, Menzies és a MasterCard várókban. A terminál egész területén két órán keresztül ingyenes vezeték nélküli internet érhető el.

Hasznos információk

A jegykezelés és a poggyászok feladása legkésőbb a járatok indulása előtt két órával kezdődik. Tanácsos már ekkor a repülőtérre érkezni. A városból a Kőbánya-Kispest metróvégállomástól induló 200E busszal, taxival vagy a háztól házig közlekedő AirportShuttle minibuszokkal juthatunk a repülőtérre. Aarhusba érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatunk. Dánia az Európai Unió tagállama, viszont az eurózónába nem tartozik, így a hivatalos fizetőeszköze a dán korona. Indulás előtt ajánlatos kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, ami Dániában ingyenes, orvosilag indokolt egészségügyi és kórházi ellátásra jogosít.

Mire számíthatunk Aarhusban

A Jylland félszigeten fekvő Aarhusban sokszor kiszámíthatatlan az időjárás. A nedves kontinentális éghajlatnak köszönhetően sok csapadék esik és gyakran erős szél fúj. Télen gyakori havazással és faggyal, nyáron hűvös, inkább tavaszi hőmérsékletekkel számolhatunk. A repülőtér 36 km-re fekszik a belvárostól. A repülőtér és Aarhus központja között kizárólag a 925X busz biztosítja a transzfert. Az út 50 percig tart és kb. 100 DKK a jegy ára. A buszok a charter járatokhoz igazodva közlekednek. A terminál előtt várakozó taxikkal kb. 650 DKK-ért utazhatunk a városba.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.