Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Róma - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Róma ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

10 770 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Járatok a héten

26

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 826 kilométer

1ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Budapest

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Róma - Budapest vonalon

Mivel népszerű légi vonalról van szó, így nem meglepő, hogy több légitársaság gépeivel is utazhatunk átszállás nélkül Rómából Budapestre. A Vueling, az Alitalia, a Ryanair és a Wizz Air is indít közvetlen járatokat a két város között, így rugalmasan választhatjuk ki az utazásunk időpontját. A Vueling, az Alitalia és a Wizz Air gépei Róma Fiumicino repülőteréről indulnak, míg a Ryanar járatai a Ciampino repülőtérről szállnak fel. A Fiumicino Olaszország legnagyobb repülőtere, és Európa egyik legnagyobb reptere. Mintegy 30 km-re fekszik a belvárostól, délnyugati irányban. A Ciampino repülőtér 12 km-re található a városközponttól, délkeleti irányban.

Terminál információk

Az Alitalia járatai a Fiumicino reptér 1-es és 3-as terminálját használják, a Vueling gépek a 3-as, a Wizz Air gépek pedig a 2-es terminálról indulnak. Mindegyik terminál ideális terepet jelent a várakozási idő eltöltésére, vásárlási lehetőségekkel és vendéglátó egységek sokaságával várva az utasokat. Az 1-es terminálon találunk például duty free shopot, fashion üzleteket, vinotékát, ajándékboltot, könyvesboltot. A 2-es terminálon könyveket és újságokat vehetünk magunknak az útra, a 3-as terminálon pedig a magazinokon és könyveken kívül dohányárut és szuveníreket is vásárolhatunk. Mindhárom terminálon találunk megoldást arra az esetre is, ha megéheznénk. A Ryanair járatai a Ciampino repülőtér 3-as termináljáról indulnak.

Mind a 4 légitársaság járatai a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér 2 A termináljára érkeznek – innen többféle lehetőség is adott arra, hogy bejussunk a városközpontba. Felszállhatunk például a 2-es termináltól induló 200E számú buszjáratra, ami elvisz például az M3-s (kék) metróvonal Kőbánya-Kispest megállójáig. Innen a Deák térre utazva átszállhatunk Budapest valamennyi metróvonalára. A 200E járat pedig elvisz minket Ferihegy vasútállomásra, innen pedig a szintén központi elhelyezkedésű Nyugati pályaudvarra mehetünk tovább vonattal. Taxival vagy bérelt kocsival is eljuthatunk a reptértől Budapest városközpontjába. Ha a kocsi bérlést választjuk, akkor ésszerű megoldás az utazás előtt, a neten keresztül lefoglalni a kiválasztott gépjármű típust, így biztos, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő típusú autóval járhatjuk be a környéket.

Hasznos információk

Alapvető, hogy érvényes úti okmány mindig legyen nálunk, ha utazunk, és persze az is fontos, hogy az még a hazaút dátumakor is érvényes legyen! Az úti okmány lehet útlevél, vagy személyi igazolvány is. A régebbi, könyv alakú igazolványt nem mindegyik légitársaság fogadja el, ha ilyenünk van, akkor érdemes lehet az útlevelet is kiváltani – biztos ami biztos alapon. A reptérre minimum 2 órával a felszállás előtt érjünk ki - a jegy kezelése, a poggyász feladás, a kézi poggyász átvizsgálása ugyanis nem éppen kevés időt vesz igénybe. A várakozás fennmaradó idejét pedig vásárolgatással is eltölthetjük.

Budapesti infómorzsák

Budapesten landolva óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel Róma és a magyar főváros ugyanabban az időzónában van. A hivatalos fizetőeszköz az euró, az éttermek és üzletek árai magasabbak, mint a budapesti árak. A nyarak sokszor forróbbak Rómában, mint a magyar fővárosban.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.