Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Korfu - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Korfu ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

11 288 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Budapest

1 repülőtér

Repülőjáratok Korfuról Budapestre

A cikkben szereplő információk 2016 januárjában aktuálisak

Jelenleg nem indulnak közvetlen járatok Budapestről Korfu szigetére, 2 átszállással viszont többféle légitársaság gépeivel is utazhatunk ezen a légi útvonalon. Az első átszállás Athénben van, eddig az Aegean Airlines gépeivel juthatunk el. A második átszállás pedig lehet például Münchenben, Zürichben, Rómában, Bécsben, Isztambulban, Berlinben és Moszkvában is. A budapesti Liszt Ferenc repülőtérre induló gépeket pedig a Lufthansa, a Swiss, az Alitalia, az Austrian Airlines, a Turkish Airlines, az Air Berlin és az Aeroflot légitársaságok indítják. Jellemzően napi több járat közül választhatjuk ki a számunkra ideálisat. Egyébként a nyári szezonban várhatóan a Ryanair és a Wizz Air is indít közvetlen járatokat majd Budapest és Korfu között.

A járatok Korfu nemzetközi repülőteréről (Ioannis Kapodistrias Nemzetközi Repülőtér) szállnak fel, ami mintegy 2 km távolságra terül el Korfu városától, és kevesebb mint 1 kilométerre, északra Pontikonisitől. Kisebb repülőtérről van szó, amelynek egyetlen terminál épülete van, így könnyű eligazodni. A reptér méretéből fakadóan viszonylag kevés a vásárlási és az étkezési lehetőség. A nyári szezon idején üzemel egy étterem a terminálon, akkor viszont a nap 24 órájában nyitva tart. Egyébként pedig egy bárban találhatunk némi harapnivalót. A vásárlási lehetőséget mindössze a vámmentes üzlet jelenti, itt azonban kedvező áron juthatunk hozzá finomságokhoz, szeszes italokhoz, kozmetikumokhoz és szuvenírekhez.

Átszállás után a gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren landolnak, az adott légitársaságtól függően a 2 A vagy a 2 B terminálon. Például az Air Berlin járatai a 2 B-re érkeznek, a Swiss és az Austrian Airlines járatai pedig a 2 A-ra. A reptérről többféleképp is bejuthatunk a városközpontba. Utazhatunk például busszal tovább a reptérről, ehhez a 2-es termináltól induló 200E számú járatra szálljunk fel – ez elvisz például a kék (M3) metróvonal Kőbánya-Kispest megállójáig. Innen a fontos közlekedési csomópontnak számító Deák térre utazva aztán átszállhatunk Budapest összes metróvonalára. A 200E számú buszjárattal pedig eljuthatunk Ferihegy vasútállomásra, innen pedig a szintén központi elhelyezkedésű Nyugati pályaudvarra utazhatunk tovább - vonattal. Taxival vagy bérelt kocsival is eljuthatunk a reptértől a magyar főváros városközpontjába. Ha az autóbérlés mellett döntünk, akkor ésszerű megoldás az utazás előtt, a neten keresztül lefoglalni a kiválasztott gépjármű típust, így biztos, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő típusú autóval fedezhetjük fel a várost, illetve az országot.

Lényeges és alapvető, hogy érvényes úti okmány mindig legyen nálunk, ha utazunk, és az is fontos, hogy az még a hazaút dátumakor is érvényes legyen! Az úti okmány lehet útlevél, vagy személyi igazolvány is. A régebbi, könyv alakú igazolványt nem mindegyik légitársaság fogadja el, ha ilyenünk van, akkor érdemes lehet az útlevelet is kiváltani – biztos, ami biztos alapon. A repülőtérre egy jó két órával a felszállás előtt menjünk ki.

Budapesti infómorzsák

Korfu az UTC +2 időzónába tartozik, a magyar főváros pedig az UTC +1-be. Így, ha Budapesten landolunk, akkor ne felejtsük el 1 órával korábbra állítani az óráinkat (a nyári időszámítás idején is ugyanennyi az időeltolódás a két város között). Budapesten a hivatalos fizetőeszköz a magyar forint, és jellemzően az éttermekben valamivel alacsonyabb árakkal találkozhatunk, mint Korfuban

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.