Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Bécs útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Bécs

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

24 447 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

21

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 214 kilométer

0ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Austrian Airlines

Bécs

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Bécsbe

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak

Járatinformációk Budapestről Bécsbe

Bécs népszerű úti cél, és sok turista itt száll át másik gépre, ha a kontinensen kívüli országba utazik. Ennek megfelelően közvetlen járatok is indulnak Budapestről az osztrák fővárosba. Az Austrian légitársaság gépeivel utazhatunk átszállás nélkül Bécsbe, a hét minden napján. Általában naponta 3 gép indul, így rugalmasan kiválaszthatjuk a számunkra ideális utazási időpontot. A gépek a Bécsi Nemzetközi Repülőtéren landolnak, ami mintegy 16 km-re található Bécstől, keleti irányba.

Terminál információk

Bécsbe jellemzően a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2A termináljáról indulnak a repülőgépek. A várakozás ideje ritkán tartozik a legjobb élmények közé, de amennyire kellemes lehet, annyira itt az lesz. Elintézhetünk például néhány ügyet, ami a nagy készülődésben elmaradt. Több, narancssárga felirattal ellátott ATM automatát is találunk ezen a terminálon, és posta is működik itt. Ezek mellett pénzváltásra is lehetőségünk van. Shoppingolással is eltölthetjük a várakozás perceit, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is működik ezen a terminálon. De akkor sincs gond, ha megéheznénk az utazás izgalmától, még egészséges bio ételek is vannak a kínálatban. Illetve minőségi sörök és borok között is válogathatunk.

Általában a Bécsi Nemzetközi Repülőtér 3-a termináljánál landolhatunk. Érdekesség, hogy a terminál homlokzatának üvegfelülete mintegy 600 ezer napszemüvegnek feleltethető meg, és csúcsidőszakokban a szállítószalagon több mint 6000 poggyász halad. A repülőtérről könnyen és gyorsan megközelíthető Bécs városközpontja. City Airport Train vonattal utazva megállók nélkül, 16 perc alatt Wien Mitte-n lehetünk, ami Bécs fontos közlekedési csomópontja. S-Bahn gyorsvasúttal 25 perc alatt érhetünk Wien Mitte-re kedvező áron. A Vienna Airport Lines autóbuszokkal pedig Bécs jelentős közlekedési pontjaihoz juthatunk el – mindhárom vonal összeköttetésben van mindegyik metróvonallal, a Wien West nyugati pályaudvarral és Meidling pályaudvarral is. Autóbérlésre is lehetőségünk van a pályaudvaron, a bérelt kocsit előre le is foglalhatjuk az interneten keresztül.

Hasznos információk

Három hónapot meg nem haladó ausztriai tartózkodás esetén bejelentési kötelezettség nélkül mehetünk be Ausztriába. Régi és új típusú személyi igazolvánnyal, illetve útlevéllel is beléphetünk. Ha kiskorú szülei nélkül utazik, akkor ajánlott, hogy legyen nála egy szülői meghatalmazás az utazáshoz. Ez Ausztriában nem kötelező, de ajánlott. Ha a gyermek egy vagy több éjszakát is eltölt Ausztriában, akkor tartományonként változik a szabályozás, hogy hány évesen teheti ezt kísérővel, illetve kísérő nélkül. Az indulás előtt minimum két órával érkezzünk ki a Budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Itt először kezeltessük a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre. A várakozás idejét vásárlással is elüthetjük, illetve a terminál vendéglátó egységeiben étkezhetünk is.

Infómorzsák Bécsről

Az élelmiszerárak a boltokban hasonlóak, mint Magyarországon. Pénzváltásra sok helyen lehetőségünk van, és ATM automatákat is találunk bőven az osztrák fővárosban. A bankok hétköznapokon jellemzően délután 3-4 óráig vannak csak nyitva. Bécs kontinentális éghajlaton fekszik, és Ausztria hegyvidéki területeivel ellentétben itt sokat süt a nap – ugyanakkor a csapadékos időszakok is előfordulhatnak, nyáron is.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.