Térkép

Járatok - Bécs

A császári világ patinás épületei, Klimt szerethető alkotásai, a hangulatos parkok és a Stephansdom égbe nyúló tornyai mind-mind Bécs kihagyhatatlan nevezetességei közé tartoznak. Két látnivaló felkeresése között pedig jól esik megpihenni Bécs valamelyik kávéházában, és elmerengeni a látottakon egy csésze gőzölgő Melange felett, és egy tömény ízbombát kínáló Sacher torta társaságában. Bécs a gyerekeknek is tartogat meglepetéseket, például a Schönbrunni állatkertben pandák és koalák is fokozzák a cukiságfaktort. Az adventi időszakban ünnepi fényár, vásárok sokasága és illatos gesztenye is várja az osztrák fővárosba érkezőket. A központi fekvésű bécsi repülőtér jó kiindulási pont a város felfedezéséhez.

 

Látnivalók

 

Schönbrunni kastély: Kristálycsillárok, aranylemezekkel díszített termek, hangulatos cserépkályhák – a barokk stílusban épült Schönbrunni kastélyban egykoron Sissi és a császári család többi tagja töltötte nyaranta napjait. Ma spéci, magyar nyelven is elérhető audioguide vezeti végig a díszes termeken a látogatókat, akik a kastély felfedezése után a kert labirintusában bolyonghatnak egy jót.

 

Schönbrunni állatkert: Pandák, fókák, koalák, orángutánok, elefántok és vízilovak is várják ifjú és örökifjú látogatóikat a világ legrégebb óta működő zooban, amelyet már többször is a kontinens legjobb állatkertjének választottak. Érdekesség, hogy a világon először itt fogant meg természetes úton panda bébi. A modern, természetes élőhelyekre hajazó kifutók, a százéves faóriások és a történelmi miliő teszi feledhetetlenné az itt eltöltött órákat. Az állatkert mellett található Sivatag Házban pedig a sivatagokban élő növényekkel és állatfajokkal lehet megismerkedni.

 

Stephansdom (Szent István-székesegyház): A Stephansdom mellett lehetetlen elmenni, de nem is érdemes! Bécs egyik legfontosabb jelképe több mint 100 méter hosszú, legmagasabb tornya pedig 137 méter magasra nyúlik az égbe. 343 lépcsőfok leküzdésével feljuthatunk a gigantikus méretű dóm toronyszobájába, ahonnan felülnézetből is kigyönyörködhetjük magunkat Bécs szépségeiben. A székesegyházban található Európa 2. legnagyobb szabadon lengő templomi harangja.

 

Belvedere: Klimt megkapó és karakterisztikus festményei ékszerekről, bögrékről és poszterekről is gyakran visszaköszönnek. A bécsi Belvedere kastélyegyüttesben élőben is gyönyörködni lehet a mester alkotásaiban. Itt található ugyanis a világ legnagyobb Klimt-gyűjteménye, köztük van a híres Csók című festmény is. Emellett a bécsi biedermeier képviselőinek és a francia impresszionisták gyönyörű alkotásai is várják az utazókat.

 

Érdekességek

 

Sokan nem is sejtik, hogy a karácsony környékén az üzletekben felbukkanó hógömbök prototípusa Bécsben készült el. 1900-ban Erwin Perzy véletlenül találta fel ezt a látványos játékot, illetve díszt, amikor is a villanykörtéket próbálta tökéletesíteni. A nagy kísérletezés közben egyszer egy vízzel teli üveggömbbe fehér port szórt, aminek a mozgása a hóesésre emlékeztette. Ez adta a hógömb ötletét. Ma a feltaláló unokája viszi tovább az üzletet, és több mint 300-féle hógömböt készít a cég.

 

Számok és tények

 

Időzóna: UTC+1

 

Pénznem: euró

 

Hivatalos nyelv: német

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.