Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Marosvásárhely útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Marosvásárhely

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

12 007 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 407 kilométer

1ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Marosvásárhely

1 repülőtér

Budapest – Marosvásárhely járatok

A feltüntetett információk 2015. júniusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Marosvásárhelyre

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről egy közvetlen járat indul a marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtérre. A közvetlen járatot indító Wizz Air fapados légitársaság heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton biztosít légi összeköttetést Budapest és a romániai Marosvásárhely között. Közvetett, egy vagy két átszállásos járatokat nem érdemes keresni, mert ezek a repülőjegyek nagyon drágák és az utazás is hosszú és körülményes ilyen módon.

Terminál információk

A Marosvásárhelyre közvetlen járatokat indító Wizz Air gépei a budapesti reptér 2B termináljából indulnak. A 2B terminál indulási szintjén a légitársaság chek-in pultjánál a járat indulása előtt két órával megkezdődik a jegykezelés és poggyászok feladása. Ha még otthonról az online check-in szolgáltatást vettük igénybe és poggyászt se szeretnénk feladni, akkor egyenesen a beszálló kártya ellenőrzési pontjára mehetünk. Ezt az utasbiztonsági ellenőrzés követi, ahol a ruházat és a kézipoggyász átvilágítása történik. Ha gyorsan, sorban állás nélkül és kiemelt figyelemben szeretnénk a repülőgéphez jutni, akkor igénybe vehetjük a VIP Fast Check-in szolgáltatást. A szolgáltatást igénybe vevő utasnak elég, ha a járat indulása előtt 45 perccel érkezik a repülőtérre, ahol soron kívül esik át a jegykezelésen és biztonsági ellenőrzéseken.

A terminálokat összekötő SkyCourt és FoodCourt csarnokában éttermek, kávézók és üzletek várják az utasokat. A terminálon több ponton is megtaláljuk a Heinemann Duty Free üzleteit, ahol vámmentes termékek, parfümök, kozmetikumok, italok és dohányáru közül válogathatunk. Különleges magyar ajándéktárgyakat, minőségi borokat a Hungaricum Wine & Fine Food és a Memories of Hungary pultjainál lehet beszerezni. Gyors harapnivalót a galériaszinten található számos gyorsétterem kínálata közül válogathatunk. A Gundel étteremben pedig a repülőtérre nyíló kilátás mellett fogyaszthatjuk el kedvenc magyaros ételünket vagy csak egy szelet süteményt egy csésze kávéval. A várakozási időt a két órán keresztül használható ingyenes wifi szolgáltatás teszi még kellemesebbé. A terminál területén az üzletek, bárok és éttermeken kívül pénzváltót, ATM automatákat, prémium várótermeket, de akár masszázs szalont is találunk, ahol felfrissülhetünk utazás előtt. A terminál egész területén tilos a dohányzás, egyetlen kivétel a galéria szinten található The Terrace bár részben nyitott terasza.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlott a járat indulása előtt minimum két órával érkezni. Romániába való beutazás során érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges. Ha 90 napot meghaladó időt szeretnénk eltölteni az országban, akkor a Román Bevándorlási Hatóságtól tartózkodási engedélyt kell igényelni. Utazás előtt érdemes utas- és balesetbiztosítást kötni és az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is kiváltani.

Mire számíthatunk Marosvásárhelyen

Marosvásárhely éghajlata hasonló Magyarországéhoz, így érkezéskor túl nagy meglepetés nem érhet. A nyarak melegek, míg télen fagy pont környéki az átlagos hőmérséklet. Érkezéskor viszont +1 órás időeltolódással kell számolni. A reptér Marosvásárhelytől 14 km-re fekszik. A belvárosba legolcsóbban és legegyszerűbben mini buszokkal lehet bejutni. De akár taxit is fogadhatunk, ami szintén nem egy drága megoldás. A repülőtéren több nemzetközi autókölcsönző irodája is megtalálható, így autót is könnyedén bérelhetünk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.