Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Marosvásárhely útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Marosvásárhely

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

8 725 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 407 kilométer

1ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Marosvásárhely

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Marosvásárhely csak egy repülőtérrel rendelkezik: Marosvásárhely.
A Skyscanneren Budapest indulású, Marosvásárhely úti célú járatra talált legjobb ár 8 725 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
1ó 0p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Marosvásárhely úti célig.
Egyetlen légitársaság van, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Marosvásárhely úti célhoz.
Heti 2, Budapest indulású járat van Marosvásárhely úti célhoz augusztus hónapban.

Budapest – Marosvásárhely járatok

A feltüntetett információk 2015. júniusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Marosvásárhelyre

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről egy közvetlen járat indul a marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtérre. A közvetlen járatot indító Wizz Air fapados légitársaság heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton biztosít légi összeköttetést Budapest és a romániai Marosvásárhely között. Közvetett, egy vagy két átszállásos járatokat nem érdemes keresni, mert ezek a repülőjegyek nagyon drágák és az utazás is hosszú és körülményes ilyen módon.

Terminál információk

A Marosvásárhelyre közvetlen járatokat indító Wizz Air gépei a budapesti reptér 2B termináljából indulnak. A 2B terminál indulási szintjén a légitársaság chek-in pultjánál a járat indulása előtt két órával megkezdődik a jegykezelés és poggyászok feladása. Ha még otthonról az online check-in szolgáltatást vettük igénybe és poggyászt se szeretnénk feladni, akkor egyenesen a beszálló kártya ellenőrzési pontjára mehetünk. Ezt az utasbiztonsági ellenőrzés követi, ahol a ruházat és a kézipoggyász átvilágítása történik. Ha gyorsan, sorban állás nélkül és kiemelt figyelemben szeretnénk a repülőgéphez jutni, akkor igénybe vehetjük a VIP Fast Check-in szolgáltatást. A szolgáltatást igénybe vevő utasnak elég, ha a járat indulása előtt 45 perccel érkezik a repülőtérre, ahol soron kívül esik át a jegykezelésen és biztonsági ellenőrzéseken.

A terminálokat összekötő SkyCourt és FoodCourt csarnokában éttermek, kávézók és üzletek várják az utasokat. A terminálon több ponton is megtaláljuk a Heinemann Duty Free üzleteit, ahol vámmentes termékek, parfümök, kozmetikumok, italok és dohányáru közül válogathatunk. Különleges magyar ajándéktárgyakat, minőségi borokat a Hungaricum Wine & Fine Food és a Memories of Hungary pultjainál lehet beszerezni. Gyors harapnivalót a galériaszinten található számos gyorsétterem kínálata közül válogathatunk. A Gundel étteremben pedig a repülőtérre nyíló kilátás mellett fogyaszthatjuk el kedvenc magyaros ételünket vagy csak egy szelet süteményt egy csésze kávéval. A várakozási időt a két órán keresztül használható ingyenes wifi szolgáltatás teszi még kellemesebbé. A terminál területén az üzletek, bárok és éttermeken kívül pénzváltót, ATM automatákat, prémium várótermeket, de akár masszázs szalont is találunk, ahol felfrissülhetünk utazás előtt. A terminál egész területén tilos a dohányzás, egyetlen kivétel a galéria szinten található The Terrace bár részben nyitott terasza.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlott a járat indulása előtt minimum két órával érkezni. Romániába való beutazás során érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges. Ha 90 napot meghaladó időt szeretnénk eltölteni az országban, akkor a Román Bevándorlási Hatóságtól tartózkodási engedélyt kell igényelni. Utazás előtt érdemes utas- és balesetbiztosítást kötni és az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is kiváltani.

Mire számíthatunk Marosvásárhelyen

Marosvásárhely éghajlata hasonló Magyarországéhoz, így érkezéskor túl nagy meglepetés nem érhet. A nyarak melegek, míg télen fagy pont környéki az átlagos hőmérséklet. Érkezéskor viszont +1 órás időeltolódással kell számolni. A reptér Marosvásárhelytől 14 km-re fekszik. A belvárosba legolcsóbban és legegyszerűbben mini buszokkal lehet bejutni. De akár taxit is fogadhatunk, ami szintén nem egy drága megoldás. A repülőtéren több nemzetközi autókölcsönző irodája is megtalálható, így autót is könnyedén bérelhetünk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.