Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Podgorica útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Podgorica

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

13 010 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

3

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 564 kilométer

1ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Podgorica

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Podgorica vonalon

Közvetlen járatok jelenleg nem indulnak a két város között, átszállással azonban több légitársaság gépeivel is eljuthatunk a magyar fővárosból Podgoricába. Utazhatunk például az Alitalia járataival, ez esetben Rómában lesz az átszállás. Ha pedig az Air Serbia légitársaságot választjuk, akkor Szerbiában kell átszállnunk. A Turkish Airlines légitársaságot választva az átszállás helye Isztambul, míg az Air France járataival Párizs. Az Austrian Airlines-al utazva az átszállás helye Bécs. A Belavia és a Montenegro Airlines légitársaságokat választva Belgrádban kell átszállnunk. A gépek átszállás után Podgorica repülőterén landolnak, ami egyike Montenegró két nemzetközi repülőterének (a másik a Tivati Repülőtér). A reptér mintegy 10 km távolságra fekszik Podgorica városközpontjától, déli irányban.

Terminál információk

A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak. A Belavia járatai a 2 B terminálról szállnak fel, míg az Alitalia, az Air Serbia, az Air France és a Turkish Airlines gépei a 2 A-ról indulnak. Akármelyik terminálról indul is a gépünk, biztos, hogy kellemes és kényelmes közegben tölthetjük el a reptéri ügyintézés és a várakozás perceit, illetve óráit. Ha van nálunk okostelefon, notebook vagy tablet, akkor rácsatlakozhatunk a reptér wifi hálózatára – és két órán át ingyenesen netezhetünk rajta. Némi ügyintézés is belefér a várakozási időnkbe: ATM automaták és pénzváltó egységek mind a kettő terminálon üzemelnek, a 2 A terminálon pluszban még egy posta is van. A 2 B terminálon a duty free shop-ban vehetünk egyebek mellett szuveníreket, édességeket, parfümöket és kozmetikumokat. A 2 A terminálon divatáru üzleteket, játékboltot és egy újságost találunk. Ha megéheznénk, akkor a 2 B terminálon pizzával, szendvicsekkel, pastákkal és sütikkel is csillapíthatjuk étvágyunkat, a 2 A terminálon pedig még bio ételek és italok is kaphatók.

A járatok Podgorica nemzetközi repülőterének utastermináljánál landolnak, ahonnan könnyen és gyorsan bejuthatunk a belvárosba. A város tömegközlekedésébe ugyan nem csatlakoztatták be a repteret, viszont a Montenegro Airlines légitársaság buszjárataival bejuthatunk a város főterére. A reptéri vasútállomás mintegy 1 km távolságra található a termináltól, de a vasúti menetrend nem teszi ezt az utazási módot népszerűvé. Utazhatunk taxival is, a járműveket közvetlenül az utasterminál előtt találjuk. Az autóbérlés is reális opció.

Hasznos információk

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérre ajánlott egy jó 2 órával a felszállás előtt megérkezni – így megkímélhetjük magunkat a rohanástól - a jegykezelés, a poggyászfeladás és a kézi poggyász átvizsgálása ugyanis van, hogy elhúzódik. A várakozási időt netezéssel, vásárlással és étkezéssel is eltölthetjük. A wifi hálózatra a reptér egészén rákapcsolódhatunk, ha van nálunk megfelelő eszköz.

Magyar állampolgárok Montenegró területére útlevéllel, illetve személyi igazolvánnyal is beléphetnek. Fontos tudni azonban, hogy csak a kártya alakú, újabb típusú személyiket ismerik el a hatóságok érvényes úti okmányként. Az ideiglenes személyi sem megfelelő. Ha személyivel lépünk be az országba, akkor legfeljebb 30 napig tartózkodhatunk Montenegróban, míg útlevéllel beutazva 90 napot.

Infómorzsák Podgoricáról

Budapesthez képest fekvésének köszönhetően az éghajlat meglehetősen forró Podgoricában, júliusban és augusztusban még 40 Celsius fok feletti értékek is előfordulhatnak. Az átlagos maximum hőmérséklet még a leghidegebb januárban is közel 10 Celsius fok. a legkevesebb csapadék rendre júliusban esik. Az ország pénzneme az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.