Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Sharm El Sheikh útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Sharm El Sheikh

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

86 221 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 2534 kilométer

5ó 20p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Turkish Airlines

Sharm El Sheikh

1 repülőtér

A feltüntetett információk 2015 novemberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Sharm El Sheikh-be

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről (BUD) az egyiptomi Sínai-félszigeten található Sharm El Sheikh-be (SSH) egy vagy két átszállással a Pegasus Airlines, Turkish Airlines, Tarom, Austrian Airlines, Swiss, Lufthansa, Alitalia, Belavia, Alitalia, LOT, British Airways, Eurowings, Air France, Aeroflot, Emirates, Qatar Airways és a KLM biztosít járatokat. Első osztályra is foglalható jegy az Emirates és Qatar Airways gépei esetében, a többi légitársaság turista és üzleti osztályon biztosítja a légi közlekedést.

Terminál információk

A két terminállal üzemelő (2A és 2B), közepes méretű budapesti repülőtéren a jegykezelés és poggyászfelvétel check-in pultjait mindkét terminálon könnyedén megtaláljuk a felső, indulási szinten. Légitársaságtól függően a 2A vagy a 2B terminálon történik az utasregisztráció, melyhez pontos információt a repülőjegyünkön találunk. A beszállókártyát a helyszínen rendelkezésre álló kioszkok  segítségével is ki tudjuk nyomtatni, de akár okostelefonunkon tárolva is leszkenneltethető az ellenőrzés során.

A várakozási idő zömét érdemes a tranzit területén eltölteni, ahova az utasbiztonsági ellenőrzést követően juthatunk át és ahol a két terminál egyesül. A beszállókapuk környékén számos ülőhely is a rendelkezésünkre áll, és kellemes időtöltésre számíthatunk a különféle üzletek, prémium várók, éttermek és kávézók vendégeiként. A Heinemann Duty Free üzletben vámmentesen vásárolhatunk édességet, italokat, kiegészítőket, játékokat vagy dohányárut. Innen kisétálva a SkyCourt területén a divatot kedvelők válogathatnak a Swarovski ékszerpult kínálatában, vásárolhatnak Ralph Lauren, Hugo Boss, Esprit vagy a különleges Michal Negrin legfrissebb kollekcióiból. A pihenésre vágyók pedig frissítő masszázst vehetnek a Lian Day Spa hangulatos szalonjában. A világkonyha ízeit felsorakoztató éttermek mellett bőven találunk gyorséttermeket és szendvicsbárokat is, ahol a beszállás előtt még jól is lakhatunk. Egy finom ital társaságában pedig relaxálhatunk a panorámás The Terrace asztalainál.

A repülőtér egész területen két órán keresztül ingyenesen használhatjuk a wifit és több ATM és pénzváltó is a rendelkezésünkre áll.

Hasznos információk

Amennyiben a Sínai-félszigetet nem hagyjuk el, elegendő az ingyenes sínai vízumot kiváltanunk, amit kizárólag a repülőtéren tehetünk meg és amely 14 napos ott tartózkodást engedélyez. Egyiptom hivatalos pénzneme az egyiptomi font és mivel nem konvertibilis valuta, így érdemes azt csak az országon belül váltani.

Mire számíthatunk Sharm El Sheikh-ben

Az arab világ egyik leglátogatottabb desztinációja egyaránt népszerű az egzotikus hangulatú városokat és a homokos tengerpartokat kedvelő turisták körében. Az időeltolódás +1 óra az általában száraz és napos, Sharm El Sheikh-ben, ahol a nyári hónapokban viszonylag magas a páratartalom. A tengervíz egész évben kellemes hőmérsékletű. A város nem túl drága, a hazaitól viszont jóval magasabb árakkal az alkohol tartalmú italok és az európai divatáru tekintetében kell számolni. A repülőtértől 18 km-re fekvő belvárosba az El-Salam főúton bérelt autóval, az 1-es terminál mellett foglalható, kérés szerinti megállóhelyekkel közlekedő minibusszal és taxival juthatunk el. Ez utóbbi esetben érdemes a viteldíjat előre lefixálni.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.