Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Szófia útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Szófia

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 620 kilométer

1ó 20p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Szófia

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest – Szófia vonalon

Közvetlen gépek nem indulnak a két város között, de átszállással többféle verzióban is eljuthatunk a magyar fővárosból Szófiába. Mehetünk például az Air Serbia, a LOT, a Lufthansa, az Air France, a Turkish Airlines gépeivel is. Ha a Turkish Airlines-al utazunk, akkor az átszállás helye Isztambulban lesz, a Lufthansával Münchenben, az Air Serbiával Belgrádban, a LOT-al pedig Varsóban. A gépek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről indulnak, átszállás után pedig Szófia repülőterére érkeznek, ami mindössze 5 km-re terül el a városközponttól, keleti irányban. Ez Bulgária elsőszámú repülőtere.

Terminál információk

A Budapestről induló gépek az esetek többségében a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A termináljáról indulnak, ami bőven hozza azt a szintet, amit egy termináltól elvárhatunk. Kényelmes várótermeket találunk itt, és 2 órán keresztül ingyenesen használhatjuk a reptér wifi hálózatát, így még a saját mobilnetünket sem kell fogyasztani várakozás közben. Ügyintézésre is van lehetőségünk a terminálón található ATM-eknek, pénzváltó egységeknek és postának köszönhetően. A terminálon találunk üzleteket is, egyebek mellett játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel itt. A reform ételek rajongói pedig még egészséges, illetve bio ételeket is találnak itt, ha utazás előtt még bekapnának valamit.

Átszállás után Szófia repülőterén landolhatunk, nagy valószínűséggel a 2-es terminálon, de jó, ha utazás előtt mindig ellenőrizzük az érkezés helyét. Többféleképp is bejuthatunk a városba. A metró például egy gyors megoldást jelent, a metró megállót a 2-es terminál mellett találjuk. Jegyet vehetünk az állomás pénztárában, vagy jegyautomatából. Metróval körülbelül 18 perc alatt juthatunk be a belvárosba. Busszal is utazhatunk, például a 84-es járat bevisz minket a városközpontba, a busz az 1-es és 2-es terminálnál is megáll. A megállót egyébként könnyű megtalálni, mert a padlón lévő piros színű jelölések segítenek odatalálni. A busz menetideje hétköznapokon kb. 40 perc, hétvégenként pedig 30 perc. A 2 terminál között ingyenes buszjáratok közlekednek, de egyébként a 84-es számú busszal is el lehet jutni az egyik termináltól a másikig. Bérelt autóval is bejuthatunk a belvárosba.

Hasznos információk

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérre legalább két órával a gép indulása előtt érkezzünk ki - a jegykezelés, a poggyászfeladás, a kézi poggyász átvizsgálása így együtt elég sok időt vesz igénybe. A várakozás fennmaradó idejét pedig vásárolgatással, éttermi étkezéssel is eltölthetjük. Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy az újabb típusú, kártya alakú személyivel léphetnek be Bulgáriába. Vízum nem szükséges. Az ideiglenes személyit a heti hatóságok nem fogadják el! Fontos, hogy úti okmányunk a visszaút dátumakor is érvényes legyen.

Infómorzsák Szófiáról

Szófiában a nyarak viszonylag melegek, nem ritkák a 30 Celsius fok feletti értékek sem. A legcsapadékosabb hónap a június. Bulgáriában a hivatalos fizetőeszköz a leva, a pénzváltás a bankokban a legbiztonságosabb. Landoláskor az óránkat ne felejtsük el átállítani, egy órával előrébb

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.