Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Szarajevó Butmir útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Szarajevó Butmir

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

9 217 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 408 kilométer

1ó 5p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Szarajevó Butmir

1 repülőtér

Budapest – Szarajevó Butmir Repülőtér járatok

A feltüntetett információk 2016 júliusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Szarajevóba

Budapestről Bosznia-Hercegovina fővárosába, Szarajevóba csak közvetett járatokkal tudunk elrepülni. Az Austrian Airlines, Lufthansa, Alitalia, Turkish Airlines, Swiss és az Air Berlin légitársaságok biztosítanak közvetett légi összeköttetést Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és Szarajevó Nemzetközi Repülőtér, más néven Butmir Repülőtér (SJJ) között.

Hasznos információk

A budapesti repülőtéren két egymásba nyíló terminál üzemel. A Szarajevóba közvett járatokat indító Austrian Airlines, Lufthansa, Alitalia, Turkish Airlines, Swiss és az Air Berlin járatai a 2A terminálról indulnak. A terminál felső szintjén találjuk a légitársaságok checkin pultjait, ahol a jegykezelés, az úti okmányok ellenőrzése és a poggyászok feladása zajlik. Az Austrian Airlines, Lufthansa és a Turkish Airlines utasai a jegyeiket a pultokon kívül az önkiszolgáló checkin automatákon is kezeltethetik. A jegykezelés és az utasbiztonsági ellenőrzés után a tranzit területére érkezünk, ahol többféle üzletet, éttermet és bárt, valamint kényelmes várótermeket találunk. Kisebb ajándéktárgyakat,minőségi hazai élelmiszereket és italokat a Memories of Hungary, Budapest & Music, Szamos és a Hungaricum Wine&Fine Food üzletekben, a legnagyobb parfümházak illatait, kozmetikai cikkeket, italokat, dohányárut, delikátesz élelmiszereket, édességeket és prémium kiegészítőket a vámmentes Heinemann Duty Freeben és a Heinemann Accessories-ben vásárolhatunk. A terminálon gyors harapnivalókat, szendvicseket, frissen készült salátákat a KFC, Burger King, UpperCrust, Ne'o, Seasons és a Leroy pultjainál, olasz pizza és tészta variációkat a Negroniban, ázsiai különlegességeket a YumChaban fogyaszthatunk.

A repülőtéren ATM automaták, pénzváltó, poggyászfóliázó, játszótér, imaszoba, haj és masszázs szalon, ingyenes wifi szolgáltatás és kilátóterasz áll az utasok rendelkezésére. A kilátóterasz minimális díj ellenében a nap 24 órájában látogatható. A teraszon a Porte Café & Bar reggel 10:00-től délután 16:00-ig várja a látogatókat.

Hasznos információk

Budapest repülőtere a központtól 22 km-re fekszik. Autóval a 4-es gyorsforgalmi úton közelíthető meg. A terminál előtt rövid és hosszú távú parkolók állnak az autósok rendelkezésére. Ha tömegközlekedési eszközzel szeretnénk a repülőtérre jutni, akkor napközben a 7-8 percenként közlekedő 200E busszal, éjszaka pedig az óránként közlekedő 900-as busszal utazhatunk. A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt minimum két órával megérkezni. Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Szarajevóba. Indulás előtt tanácsos mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítást kötni.

Mire számíthatunk Szarajevóban

A Bosznia-Hercegovina keleti részén fekvő Szarajevóban hasonló időjárással számolhatunk, mint Budapesten. Nyáron 30 fok körüli hőmérsékletek, télen pedig fagypont körüli értékek a jellemzőek. A csapadék nagyjából egész évben egyenletesen oszlik el. A szarajevói repülőtér a központtól 9 km-re fekszik. A városba a legegyszerűbben és a leggyorsabban a terminál előtt várakozó taxikkal utazhatunk. Közvetlen buszjáratok a városközpontba jelenleg nem elérhetőek. Bosznia-Hercegovinában a hivatalos fizetőeszköz a konvertibilis márka (KM). Szarajevó nagyobb bevásárlóközpontjaiban lehetőség van forintot is váltani, de tanácsos még indulás előtt beszerezni a helyi valutát, mivel a márkán kívül más valutát nem fogadnak el az országban.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.