Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Szöul útvonalon!

Budapest-Szöul járatok

A feltüntetett információk 2015. szeptemberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Szöulba

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről (BUD) a dél-koreai fővárosba induló utasokat a Szöul Incheon nemzetközi repülőtér (ICN) és a Szöul Gimpo nemzetközi repülőtér (GMP) is fogadja.

Számos opció közül válogathatunk, amit az Aeroflot, Air Berlin, Air China, Alitalia, British Airways, Czech Airlines, Emirates, Etihad Airways, Finnair, KLM, Korean Air, Lufthansa, Qatar Airways vagy a Turkish Airlines társaságok kínálnak.

Budapest-Szöul vonalon jelenleg közvetlen járat nem érhető el. Általában az Incheon reptérre egy, a Gimpo reptérre való eljutáshoz pedig két átszállással kell számolnunk.

Terminál információk

A budapesti repülőtéren a jegykezelés és poggyászfelvétel check-in pultjait mindkét terminálon könnyedén megtaláljuk a felső, indulási szinten. A repülőtéren két terminál üzemel, a 2A és 2B. A két terminál egy közös tranzitba, a SkyCourtba egyesül. A beszállókapuk környékén számos ülőhelyet találunk, de kávézók, éttermek, bárok és divatáru üzletek is az utazó szolgálatában állnak.

A Master Card és Skycourt Lounge, illetve a Celebi-Platinum Service prémium várói kiváló pihenőhelyül szolgálnak a hosszú út előtt, aki pedig némi felfrissülésre, szépülésre vágyik, a Lian Day Spa masszázsszalonjában vagy a José Eber Hairstyling fodrászatban garantáltan megtalálja azt.

Dohányárut, minőségi italokat, borokat, édességet, játékot, divatholmit a Heinemann Duty Freeben, az apró szuveníreket vagy hungarikumokat pedig a Memories of Hungary, illetve a Gift Point üzleteiben könnyedén beszerezhetjük.

A várakozási idő során frissítő kávét a Costánál, egy finom pohár bort a Bar Wings asztalainál vagy egy hideg sört a panorámás The Terrace bárjában fogyaszthatunk. Ha megéheztünk és már itt ráhangolódnánk Ázsia ízeire, érdemes betérni be a Yumcha hangulatos étterembe, ahol frissen készült hagyományos keleti fogások közül válogathatunk. Akik a nemzetközi konyha más ízeit kedvelik, térjenek be az olasz konyhát képviselő Negronihoz, a görög finomságokat kínáló Kouzinához vagy a hagyományosabb fogásokat felsorakoztató Gundelhez vagy Leroyhoz.

A repülőtér egész területén két órán keresztül használhatjuk az ingyenes wifit és több pénzváltó is a rendelkezésünkre áll. Minimális díj ellenében pedig kicsik és nagyok jólesően elnézelődhetnek a kifutópályákra néző tágas teraszon.

Hasznos információk

Szöul hivatalos fizetőeszköze a dél-koreai won (KRW), ami különleges valutának számít, így érdemes indulás előtt a szükséges tételt telefonon vagy személyesen előre megrendelnünk. A repülőtérre érdemes a járat indulását megelőző 2-3 órával kiérkezni. 90 napot nem meghaladó tartózkodás esetén nincs szükségünk vízumra.

Mire számíthatunk Szöulban

A városban négy évszakos éghajlat a jellemző. Télen -15 fokig is eshet a hőmérséklet, nyáron a maximum elérheti a 35 fokot is. Az esős monszun júniustól szeptemberig tart. Az időeltolódás +7 óra nyári időszámítás és +8 óra a téli időszámítás esetén. A belvárostól kb. 60 km-re fekvő Incheon repülőtérről busszal (Airport Limousine) vagy repülőtéri vasúttal (AREX) juthatunk a központba. A Gimpo repülőtér kb. 20 km-re fekszik a centrumtól. Itt az 5 vagy 9 vonalon közlekedő metró, busz vagy taxi áll a rendelkezésünkre.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.