Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Poznań útvonalon!

Legjobb lastminute repülőjegy-ajánlatok

Spontán akar dönteni? Soha nincs túl késő utazást foglalni. Íme a mi válogatásunk a legjobb, Poznań úti célú lastminute járatokról…
Csak becsült legalacsonyabb árak, az elmúlt 14 napban talált árak alapján.

járatinformációk innen: Budapest ide: Poznań

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

7 498 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 581 kilométer

3ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Poznań

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Poznań csak egy repülőtérrel rendelkezik: Poznań.
A Skyscanneren Budapest indulású, Poznań úti célú járatra talált legjobb ár 7 498 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
3ó 15p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Poznań úti célig.
Nincs légitársaság, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Poznań úti célhoz.

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Poznan vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, átszállással viszont több légitársaság járataival is eljuthatunk a magyar fővárosból Poznanba. A LOT járataival utazva Varsóban kell átszállnunk, míg ha a Lufthansa légitársaság gépeivel repülünk, akkor München lesz az átszállás helye. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak, és a Poznań–Ławica Henryk Wieniawski repülőtéren landolnak, ami Lengyelország egyik legrégebbi repülőtere. Poznan városközpontjától 5 km-re fekszik nyugati irányban.

Terminál információk

A LOT és a Lufthansa gépei is a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A termináljáról indulnak. Ezen a terminálon minden adott ahhoz, hogy jólesően teljenek a várakozás percei. Ha van nálunk okostelefon, táblagép, vagy notebook (és ugye kinél nincs manapság legalább az egyik?), akkor a reptér wifi hálózatára csatlakozva 2 órán át ingyenesen netezgethetünk. A 2A terminálon találunk ATM automatákat (narancssárga felirattal megjelölve), pénzváltó egységeket – és még egy posta is van, ha mondjuk, indulás előtt még befizetnénk egy számlát. Ezen a terminálon egy jót vásárolgathatunk is, egyebek mellett játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel itt. A reform ételek rajongói pedig még egészséges, illetve bio ételeket is találnak itt, ha ehhez lenne kedvük.

Átszállás után Poznan nemzetközi repülőterén landolunk, ahonnan könnyű a bejutás a belvárosba. A buszmegállókat az utas terminál előtt, illetve közvetlen közelében találjuk. 4 buszjárat közlekedik a reptér és a belváros között, az L jelölésű buszok pedig gyorsjáratok a reptér és Poznan központi vasútállomása között. Az 59-es buszjárat a Kapoinera Roundabout-ig visz el, ami a városközpontban található, a főpályaudvar közelében. Ezek a buszok az érkezési épület (az új 3-as terminál) előtti megállóból indulnak. Jegyeket az érkezési épületben (3-as terminál), és az induló járatok (2-es terminál) épületeiben is vásárolhatunk, az újságárusoknál. Taxival és bérelt autóval is utazhatunk, ha a kocsi bérlés mellett döntünk, akkor jó, ha tudjuk: a neten keresztül, előre is lefoglalhatjuk a kiszemelt gépjármű típust.

Hasznos információk

A gép felszállása előtt minimum 2 órával javasolt a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre megérkezni, Itt először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt (már ha van). Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás (amit vásárolgatással is tölthetünk, vagy a terminál vendéglátóegységeiben falatozással), majd szállhatunk is fel a gépre.

Lengyelországba érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal léphetnek be a magyar állampolgárok. Lényeges, hogy az úti okmány a hazaút dátumakor is érvényes legyen még. A régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványokat elméletben elfogadják, a gyakorlatban viszont előfordulnak időnként problémák velük, így az újabb, kártya formájú személyik használata javasolt.

Infómorzsák Poznanról

Óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel Poznan is ugyanabban az időzónában van, mint Budapest. A város éghajlata mérsékelten kontinentális, nyáron gyakori a kánikulai hőség, a telek viszont meglehetősen hidegek. Gyakori a csapadék.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.