Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Palermo útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Palermo

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

18 531 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1145 kilométer

2ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Palermo

1 repülőtér

Budapest – Palermo járatok

A feltüntetett információk 2015. júliusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Palermoba

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Norwegian, SAS, Brussels Airlines, Vueling, Lufthansa, Austrian Airlines vagy Alitalia járataival utazhatunk Palermo városába. Attól függően, hogy a nap mely szakában és melyik légitársasággal repülünk, csak átszállással juthatunk el a palermói Falcone-Borsellino nemzetközi repülőtérre (PMO). Közvetlen járatok Budapestről Palermóba nem elérhetők.

Terminál információk

A Palermóba tartó járatok légitársaságtól függően a 2A vagy a 2B terminálról indulnak. A jegykezelési és útlevélellenőrzési gyakorlat mindkét terminál esetében megegyező. A check-in pultoknál ellenőrzik jegyeinket és úti okmányainkat, valamint poggyászainkat is itt tudjuk feladni.

A két terminál közös tranzitba, a SkyCourtba egyesül, ahol kávézók, éttermek, bárok és üzletek széles választéka várja az utasokat.

A gyerekeknek garantált szórakozást ígér a galérián található játszótér vagy a Living Toys üzlet kínálata. Ők is, ahogy a felnőttek is, jóízűen falatozhatnak a jól ismert gyorséttermek, szendvicsezők, nemzetközi éttermek kínálatából. Ha indulás előtt hazai ízekre vágynánk, érdemes a Gundel étterem menüjéből válogatni, de találunk itt az olasz vidék ízeiből a Negroninál, kóstolhatunk a francia konyha finomságaiból a Hippopotamusnál, vagy választhatjuk a görög gasztronómiát a Kouzina éttermében. Zamatos frissítőkkel szolgál a Dr Juice és minőségi borokat vagy kedvelt söröket fogyaszthatunk a Bar Wings, Bill Bentley vagy a panorámás The Terrace asztalainál. Ez utóbbit a dohányosok is élvezhetik, hiszen a tranzit területén ez az egyetlen dohányzásra kijelölt hely. A Master Card és Skycourt Lounge, illetve a Celebi-Platinum Service prémium váróiban akár egy pohár pezsgővel is frissülhetünk. A Memories of Hungary, Gift Point vagy Heinemann Duty Free üzleteiben még magunknak is kedveskedhetünk egy parfümmel, itallal, édességgel vagy egy márkás kiegészítővel. A divatról pedig számos világmárkát forgalmazó üzlet gondoskodik mint például a Freywille, Swarowski, Calvin Klein, Guess, Hugo Boss vagy Michal Negrin. A repülőtér egész területén két órán keresztül ingyenes wifi szolgáltatás érhető el.

Hasznos információk

A speciális szükségletekkel élő utasokat dedikált repülőtéri személyzet segíti. Ez irányú igényünket legalább 48 órával az utazás előtt szükséges bejelentenünk.

A terminálok megközelíthetőek autóval, taxival, a 200E jelzésű autóbusszal vagy az AirportShuttle-Minibusz 8-10 fős minibuszaival. Járatunk indulása előtt érdemes minimum két órával a reptérre érkeznünk.

Olaszország a schengeni övezet része, így útlevelünk helyett személyi igazolványunkkal is utazhatunk.

Mire számíthatunk Palermoban

A szicíliai Palermoban december és február között átlagosan 15-18 fokos hőmérsékletre számíthatunk és ilyenkor több csapadék is hullik. Tavasszal és ősszel igazán kellemes, meleg, inkább száraz tavaszi idő fogadja az utazót, a nyári hónapokban pedig 28-32 fokos átlaghőmérséklettel számolhatunk.

A repülőtérről 30 percenként induló buszokkal átlagosan 40 perc alatt, óránkénti indulással elérhető vonatokkal (Trinacria Express) kb. 60 perc alatt jutunk a város szívébe. Taxi igénybevételére és autóbérlésre is lehetőségünk van, így forgalomtól függően ugyan, de átlagosan 25 perces menetidőre kell számítani. A taxi meglehetősen drága opció, de ha e mellett döntünk, mindenképpen előre alkudjuk ki a viteldíjat.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.