Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Phoenix útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Phoenix

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

181 105 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 9801 kilométer

16ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

British Airways

Phoenix Sky Harbor Intl és Phoenix Williams Gateway

2 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2016 januárjában aktuálisak

Nem indulnak közvetlen járatok a két város között, átszállással viszont többféleképp is eljuthatunk Budapestről Phoenixbe. Egy átszállással utazhatunk például a British Airways és az Iberia gépeivel, vagy a British Airways és a Finnair járatok kombinációjával, és mindegyik esetben London Heathrow repülőterén kell átszállnunk. A két átszállásos variációk közül érdemes megemlíteni például a Turkish Airlines járatait, amelyekkel Isztambulban, majd New Yorkban lesz az átszállás. Az Aer Lingus gépeivel Dublin, majd Chicago vagy Boston is lehet az átszállás helye; az Air Canada járataival Frankfurt és Toronto, míg a Delta légitársasággal utazva Párizs és New York. Phoenix több reptérrel is rendelkezik, viszont Budapestről jellemzően a Sky Harbor nemzetközi repülőtérre juthatunk el, ami Arizona állam legnagyobb és egyben legforgalmasabb reptere. Mintegy 5 km távolságra terül el Phoenix belvárosától, délkeleti irányban.

Járatunk a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról is indulhat, légitársaságtól függően. Például a British Airways gépei a 2 B-ről szállnak fel, míg a Finnair és az Iberia járatai a 2 A-ról. A repülőtéren netezéssel is eltölthetjük a várakozási időt: a 2 A és 2 B terminálokon is 2 órán át ingyenes wifi hozzáférést találunk, ami jól jön, ha van nálunk tablet, notebook vagy okostelefon. Mindkét terminálon találunk vásárlási és étkezési lehetőséget is. Például a 2 A terminál éttermeiben reform ételekkel, szendvicsekkel, levesekkel és a magyar konyha jellegzetes ételeivel is találkozhatunk; míg a 2 B terminálon többek között sütik, saláták, szendvicsek és tészták szerepelnek az étlapokon.  Egy kis shoppingolásra is van módunk a reptéren: a 2 A üzleteiben többek között a zene világához kapcsolódó ajándékokat, játékokat, szuveníreket, könyveket, trendi ruhákat és fehérneműket is kapunk. A 2 B terminál vámmentes üzletében pedig kedvező áron juthatunk hozzá parfümökhöz, kiegészítőkhöz, édességekhez és alkoholos italokhoz. A 2 B-n található újságosnál pedig magazinokat és újságokat is vehetünk. Ha egyéb programra is vágyunk, akkor felkereshetjük a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén található Kilátóteraszt, ahonnan szép a kilátás a kifutópályán közlekedő repülőgépekre – gyerekkel utazóknak pláne jó program. Mindkét terminálon találunk pénzváltót és bank automatákat, a 2 A-n pedig egy posta is üzemel.

Átszállás után a gépek a Sky Harbor nemzetközi repülőtéren landolnak. A British Airways és az Iberia gépei a 4-es terminálra érkeznek, a Delta gépek pedig jellemzően a 2-esre. Ingyenes buszjáratok kötik össze a terminálokat, ezek a nap 24 órában közlekednek, és ingyenesek. Többféle közlekedési eszközzel is továbbutazhatunk a reptérről. Például a 13-as járatszámú busz érinti mindegyik terminált, és csatlakozást biztosít Phoenix tömegközlekedéséhez. Emellett taxival és bérelt autóval is bejuthatunk a városközpontba. Jó megoldás, ha a bérelt autót előre, az interneten keresztül lefoglaljuk.

Vízumra minden magyar állampolgárnak szüksége van az Egyesült Államokba történő beutazáshoz, aki nem jogosult az úgynevezett Vízummentességi Program keretében a vízummentes belépésre. A magyar állampolgárok maximum 90 napot tartózkodhatnak az USA-ban vízum előzetes beszerzése nélkül turista és üzleti célból – ha regisztráltak az ESTA rendszerében elektronikus beutazási engedélyért. Érdemes indulás előtt legalább 2 órával megkezdeni a becsekkolást a budapesti Liszt Ferenc reptéren.

Infómorzsák Phoenixről

Phoenix az UTC -7 időzónába tartozik, így Budapestről (UTC +1) érkezve landoláskor 8 órával kell korábbra állítanunk az óráinkat. A magyarországi nyári időszámítás idején pedig 9 órával kell korábbra állítani az órákat landoláskor. Phoenix éghajlata jóval forróbb a Budapesten megszokott klímához képest. Júniustól augusztusig az átlagos maximum hőmérséklet meghaladja a 40 Celsius fokot is, és az év egyharmadában a napi csúcs eléri a 38 Celsius fokot. Szinte sosem fagy és csak nagy ritkán havazik.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.