Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Chennai útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Chennai

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

155 380 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 6783 kilométer

12ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Emirates

Chennai

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2016 augusztusában aktuálisak biztosan

Nem indulnak közvetlen repülőjáratok a magyar fővárosból Csennaiba. Átszállással többféle légitársaság gépeivel is repülhetünk. Például az Emirates járataival az átszállás helye Dubaj, a British Airways gépekkel London, a Lufthansával Frankfurt, a Qatar Airways-el pedig Katar. Többféle két átszállásos utazási kombináció is foglalható, ebben az esetben például az Etihad Airways-el is utazhatunk. Összességében napi több járat közül választhatunk. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, és Csennai nemzetközi repülőterén landolnak, ami India 4. legnagyobb utasforgalmú repterének számít 2015-ös adatok alapján.

A járatok légitársaságtól függően a Liszt Ferenc repülőtér 2A vagy 2B termináljáról indulnak. Például az Emirates és a British Airways gépek a 2 B-ről szállnak fel, a Lufthansa járatai pedig a 2 A-ról. Bármelyikről is száll fel a járatunk, mindegyik terminál elég kellemes körülményeket biztosít a várakozási időnk eltöltéséhez. A 2 B terminálon találhatunk bank automatát (narancsszínű feliratok jelölik őket), és pénzváltót is. Minőségi delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és további termékeket kedvező áron vásárolhatunk a vámmentes üzletben. Ha megéheznénk, akkor ízletes olasz pizzák és pasták, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál is jó közeg a várakozási idő eltöltésére: modern és kényelmes. Itt is vannak bank automaták, pénzváltók, és még egy posta is. Vásárolgatással is jól eltölthetjük itt az időt, egyebek mellett játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. Az egészséges életmód hívei pedig reform ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

Átszállás után a gépek a Chennai nemzetközi repülőtéren landolnak. Ha tömegközlekedni szeretnénk, akkor praktikus megoldás az elővárosi vasúti közlekedés, aminek az állomása (Tirisulam) közvetlenül a reptér épülete előtt található. Egmore-ba 20-40 percenként indulnak innen a vonatok, melyek menetideje mintegy 30 perc. A buszmegállót viszont kicsit távolabb találjuk a reptér épületétől, de gyalogosan megközelíthető ez is. A 18 A számú járattal eljuthatunk Csennai városközpontjába mintegy 45 perc alatt. Ugyanez az út taxival mintegy 40 perc. Az autóbérlés is reális opció.

A magyar állampolgárok útlevél és vízum birtokában utazhatnak be Indiába. Lényeges, hogy az útlevél a beutazás időpontjától még legalább 6 hónapig érvényes legyen, és a vízum igénylésekor legalább 2 üres oldal is legyen benne. Vízumot a Budapesti Indiai Nagykövetségen lehet kérelmezni (a vízumok 90 vagy 180 napos indiai tartózkodást tesznek lehetővé).

Infómorzsák Csennairól

Landoláskor ne feledkezzünk meg az óraátállításról. Budapest az UTC +1 időzónához tartozik, míg Csennai az UTC +5.30-ba, így 4 és fél órával kell későbbre állítani az órákat. A nyári időszámítás idején viszont Budapesten az UTC +2 időzóna érvényes, így ha ilyenkor utazunk, akkor csak 3 és fél órával kell későbbre állítani a vekkereket. A hivatalos fizetőeszköz Csennaiban az indiai rúpia.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.