Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Los Angeles International útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Los Angeles International

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

132 300 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 10040 kilométer

14ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

British Airways

Los Angeles International

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre

A cikkben szereplő információk 2016 májusában aktuálisak biztosan

Nem indulnak jelenleg közvetlen járatok Budapestről a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre, átszállással viszont többféle verzióban is utazhatunk. Például a Norwegian járataival Oslóban vagy Koppenhágában kell átszállnunk, az Aeroflot gépeivel Moszkvában, az Aer Lingussal Dublinban, a Qatar Airways-el Katarban, a Turkish Airlines-al Isztambulban, az United-el Münchenben vagy Frankfurtban, az Air China-val Pekingben, a Swiss-el Zürichben, a British Airways-el pedig Londonban kell átszállnunk. Többféle két átszállásos utazási kombináció is foglalható. Jellemzően napi tucatnyi járat közül választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, és a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren (LAX) landolnak, ami Westchester mellett, a városközponttól mintegy 15 km-re található. Ez Kalifornia legnagyobb utasforgalmú repülőtere.

A járatok a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról szállnak fel. Például a Norwegian, Aer Lingus és a British Airways járatai a 2 B-ről indulnak, míg a Turkish Airlines gépek a 2 A-ról. Mindkét terminálon van némi lehetőségünk az ügyintézésre: pénzváltót és bank automatát a 2 A-n és 2 B-n is találunk, a 2 A-n emellett egy posta is van. Gyerekekkel utazóknak kellemes reptéri program a Kilátóterasz felkeresése  (a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén találjuk). Innen extra kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre. Vásárlási lehetőséget is találunk a terminálokon. A 2 A üzleteiben szuveníreket, zenei témájú ajándékokat, játékokat, könyveket, ruhákat és fehérneműket is kapunk. A 2 B terminál vámmentes üzletében pedig kedvező áron vehetünk parfümöt, divat kiegészítőket, édességeket, borokat. Ezen a terminálon egy újságárus is működik, itt magazinokat és napilapokat is kapunk. Ha ennénk valamit, akkor mindkét terminálon van erre is lehetőség. A 2 A terminálon többek között reform nasikkal, szendvicsekkel, levesekkel és helyi ételekkel is csillapíthatjuk étvágyunkat, a 2 B terminálon pedig a sütemények és szendvicsek mellett saláták, bagettek és tésztaételek is szerepelnek az éttermek kínálatában.

Átszállás után a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre érkezünk. A Norwegian, a Turkish Airlines és az Aeroflot járatai a TBIT (Tom Bradley International Terminal)-re érkeznek, az Aer Lingus és a Qatar Airways gépei pedig a 2-es terminálra. A terminálok között shuttle járatok közlekednek. 2016 februárjában folyosó nyílt a TBIT és a 4-es terminál között. A reptérről elég sok buszjárat indul. Például a FlyAway buszokkal eljuthatunk Los Angeles belvárosába, a San Fernando Valley-be, Hollywood-ba és Santa Monicába. A G jelzésű shuttle járatokkal ingyenesen eljuthatunk Los Angeles zöld színű metróvonaláig. Bérelt autóval és taxival is továbbutazhatunk a reptérről.

Az Egyesült Államokba történő beutazáshoz a magyar állampolgároknak akkor van szükségük vízumra, ha nem jogosultak vízummentesen belépni az országba az úgynevezett Vízummentességi Program keretében. A magyar állampolgárok legfeljebb 90 napot tartózkodhatnak az USA-ban vízum előzetes beszerzése nélkül turista és üzleti célból – ha regisztráltak az ESTA rendszerében elektronikus beutazási engedélyért.

Infómorzsák Los Angelesről

Budapest az UTC +1 időzónába tartozik, míg Los Angeles az UTC -8-ba, így landoláskor 9 órával kell korábbra állítani az órákat. az időeltolódás a nyári időszámítás idején is ennyi.  A város éghajlata mediterrán, a nyarak melegek és szárazak, a telek pedig enyhék, több csapadékkal.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.