Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Kristiansand Kjevik útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Kristiansand Kjevik

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

61 480 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1409 kilométer

4ó 30p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Norwegian

Kristiansand Kjevik

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Kristiansand Kjevik csak egy repülőtérrel rendelkezik: Kristiansand Kjevik.
A Skyscanneren Budapest indulású, Kristiansand Kjevik úti célú járatra talált legjobb ár 61 480 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
4ó 30p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Kristiansand Kjevik úti célig.
Nincs légitársaság, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Kristiansand Kjevik úti célhoz.
Nincsenek Budapest indulással Kristiansand Kjevik úti célba tartó járatok július hónapban.

A cikkben szereplő információk 2016 augusztusában aktuálisak biztosan

Nem tartozik a leggyakrabban repült légi útvonalak közé ez a vonal, így nem is meglepő, hogy nem indulnak közvetlen repülőjáratok a magyar fővárosból a norvégiai Kjevik Kristiansand repülőterére. Átszállással viszont többféle légitársaság gépeivel is utazhatunk. Például a KLM járataival Amszterdamban kell átszállnunk, a Norwegian gépeivel Oslóban, a Lufthansa járataival pedig Münchenben, majd Oslóban. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, és átszállás után Kjevik Kristiansand repülőterére érkeznek (KRS), ami Tveitben található, 16 km távolságra a városközponttól.

A repülőgépek légitársaságtól függően a Liszt Ferenc repülőtér 2A vagy 2B termináljáról szállnak fel. A Norwegian járatai a 2 B-ről indulnak, míg a KLM és Lufthansa gépek a 2 A-ról. Akármelyikről is indul a gépünk, mind a kettő terminál megfelelő körülményeket biztosít a várakozási időnk eltöltéséhez, ügyintézésre, vásárlásra és étkezésre is akad lehetőség. Gyermekekkel utazóknak izgalmas reptéri program lehet a Kilátóterasz felkeresése, ahonnan jó kilátás nyílik a kifutópályákon közlekedő repülőgépekre. A 2A terminálon vannak ATM-ek, pénzváltók, sőt még egy posta is. Vásárlással is elüthetjük itt az időt, például játékbolt, ruhaboltok és újságos is működik a terminálon. A reform étrend hívei pedig még finom bio ételeket is kapnak a vendéglátó egységekben. A 2 B terminálon is van pénzfelvevő automata (narancsszínű feliratokkal megjelölve) és pénzváltó is. Ha vásárolgatnánk, akkor ezen a terminálon delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket jó áron vehetünk a vámmentes üzletben. Ha éhesek lennénk, akkor pedig finom olasz pizzák és pasták, baguettek, szendvicsek és sütik várnak a terminál vendéglátó egységeiben.

Átszállás után Kjevik Kristiansand repülőterére érkezünk, ami egy kisebb reptér. Innen többféleképp is továbbutazhatunk. Buszjáratok indulnak Kristiansandbe, Lillesandbe, Grimstadba és Arendalba is.  Emellett taxival és bérelt autóval is utazhatunk. Ha a bérlés mellett döntünk, akkor praktikus megoldás előre, az interneten keresztül foglalni.

A repülőgép felszállása előtt mintegy 2 órával legyünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ha mellőznénk a nagy rohanást! Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan beszállhatunk a gépbe. Magyar állampolgárként ajánlott útlevéllel beutazni Norvégiába. Elméletben az újabb, kártya formátumú személyikkel is be lehet utazni, viszont ekkor lényegesen hosszabb ellenőrzésre lehet számítani. A régi típusú, vagy ideiglenes személyiket a norvég hatóságok sok esetben nem fogadják el.

Infómorzsák Kristiansandról

A Budapesten megszokotthoz képest többszörös árakkal találkozhatunk az éttermekben és az üzletekben is. Mindkét város az UTC +1 időzónában van, így érkezéskor nincs szükség óraátállításra.

Kristiansandban a nyarak melegek, telente pedig elég sok hó is eshet, jellemzően december végétől februárig.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.