Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Genova útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Genova

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

30 036 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 871 kilométer

2ó 55p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Alitalia

Genova

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Genovába

A cikkben szereplő információk 2015 júliusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Genova vonalon

Közvetlen járatok jelenleg nem indulnak a két város között, átszállással viszont többféle verzióban is kényelmesen eljuthatunk repülővel Budapestről a népszerű kikötővárosba. Utazhatunk például a Brisitsh Airways, a KLM, az Airfrance, a Vueling, az Alitalia, a Lufthansa és a Turkish Airlines gépeivel is. A Lufthansával utazva Münchenben kell átszállnunk, az Alitalia-val Rómában, a Turkish Airlines-sal utazva pedig Isztambulban szállhatunk át. Ha az Air France-t választjuk, akkor pedig Párizs lesz az átszállás helye. Ezek közül a járatok közül választhatunk a praktikum alapján, de akár úgy is, hogy melyik városban ejtenénk meg egy rövidebb városnézést a csatlakozásra várva. A gépek átszállás után végül a genovai repülőtéren (Cristoforo Colombo Airport) landolnak, ami egy mesterséges félszigeten terül el, mintegy 7 km távolságra Genovától, nyugati irányban. Liguria legjelentősebb, korszerű repterének számít.

Terminál információk

Légitársaságtól függően gépünk a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2 A és 2 B termináljáról is indulhat – mind a kettő terminálon adottak a feltételek ahhoz, hogy kellemesen tölthessük el a várakozás óráit. A 2 B terminálon találhatunk ATM automatákat (narancssárga felirattal megjelölve), és pénzváltót is. Élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket vehetünk a vámmentes boltban – ezzel is gyorsabban elrepül a várakozási idő. Ha megéheznénk az utazás izgalmában, akkor pedig ízletes olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál szintén modern és kényelmes. Itt is működnek ATM-ek, pénzváltó egységek és még posta is. Vásárolgatással is elüthetjük az időt, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A diétázók, illetve a reform életmódot folytatók pedig még egészséges reform és bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

Átszállás után a járatok Genova repterének egyetlen terminálján landolnak. Innen többféleképp is bejuthatunk a városba. Például a buszjáratokkal gyorsan bejuthatunk a belvárosba, és a fő pályaudvarra is. A buszok menetideje 30 perc. a jegy ára pedig 6 euró, de ebben benne van az is, hogy 60 percig ingyen utazhatunk még aznap a városi tömegközlekedési eszközökön. a buszok reggel 6 óra és este fél 12 között indulnak a reptérről, buszjegyet vehetünk a sofőrtől, de jegyautomatákból is. Utazhatunk még például taxival, vagy bérelt autóval is. Ha autót bérlünk, akkor érdemes azt már előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

Lényeges, hogy a gép felszállása előtt minimum két órával legyünk kint a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. Itt először is kezeltessük le a jegyeinket, majd pedig adjuk fel a poggyászokat is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászainkat. Ezután még egy kis várakozás jön a beszállásig. Az úti okmányt pedig semmiképp se hagyjuk otthon, s időben ellenőrizzük az érvényességi időt! Egyébként személyi igazolvánnyal és útlevéllel is beléphetünk az országba, ami lényeges, hogy a visszautazás idejében is érvényes legyen még az adott okmány.

Infómorzsák Genováról

Óraátállításra nem lesz szükség landoláskor, mivel a 2 város ugyanabban az időzónában található. A hivatalos fizetőeszköz az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.