Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Brüsszel útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Brüsszel

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

9 145 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Járatok a héten

38

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1133 kilométer

2ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Brussels Airlines

Brüsszel National és Brüsszel Charleroi Bru South

2 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Brüsszelbe

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest-Brüsszel vonalon

Brüsszelbe több légitársaság is indít gépeket, a brussels airlines járatai mellett repülhetünk a Wizz Air és a Ryanair gépeivel is. A brussels airlines gépei általában a hét minden napján indulnak, és a Brüsszeli Repülőtérre érkeznek, ami mintegy 10 km-re található a várostól, északkeleti irányba. A Ryanair gépei hetente olyan 4-5 alkalommal indulnak, és Brüsszel Charleroi repterén landolnak, ami mintegy 45 km-re található a belga fővárostól, és mivel nem ez a fő reptér, így mindössze egy terminálja van. A Wizz Air általában napi 2 alkalommal indít közvetlen járatokat Brüsszelbe. Ezek szintén a Charleroi reptéren landolnak.

Terminál információk

A brussels airlines gépei általában a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér 2 A termináljáról indulnak, míg a Charleroi reptérre érkező fapados járatok a 2 B terminálról érkeznek. Mindkét terminál minőségi kialakítású, és sokféle szolgáltatást kínálnak az utasoknak. Lehetőségünk van például még a felszállás előtt olyan ügyek elintézésére, mint a pénzfelvét a bank automatákból, a pénzváltás, és a 2A terminálon még posta is működik, ha például elfelejtettünk befizetni korábban egy csekket. A 2B terminálon delikátesz termékeket, parfümöket és játékokat is vehetünk a duty free shop-ban – ezzel is könnyebben telik a várakozás. Ha megéheznénk, akkor pedig olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények között válogathatunk a vendéglátó egységek kínálatában. A 2A terminálban többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel. És ezen a terminálon még egészséges, bio ételeket is találhatunk az itt működő vendéglátó egységekben.

A Brüsszeli Repülőtérről könnyen és gyorsan beérhetünk a belvárosba. A buszállomás a reptér nulladik szintjén található, ami az arrivals hall alatt található egy emelettel, és könnyen megközelíthető lifttel, illetve mozgólépcsővel. A reptéren belül a De Ljin társaság buszjáratai ingyenesen használhatók. Egyébként több társaság is indít járatokat innen. Az Airport Line buszokkal 30 perc alatt eljuthatunk az Európa-negyedbe. Emellett vonattal, taxival és bérelt autóval is bejuthatunk Brüsszelbe, sőt, még biciklivel is (ez főleg akkor jöhet szóba, ha nincsenek nagy csomagjaink).

A Charleroi reptér messzebb van ugyan Brüsszeltől, viszont innen is jók a közlekedési lehetőségek. Busszal, vonattal, taxival és bérelt autóval is utazhatunk. A vonatok esetében annyi a csavar, hogy először busszal el kell utaznunk a Charleroi vasútállomásra, és innen mehetünk tovább vonattal-

Hasznos információk

Belgiumba a magyar állampolgároknak érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet belépni. A régebbi, könyv alakú személyik is megfelelőek, és nem is szokott probléma lenni az elfogadásukkal. Ugyanakkor mégis javasolt inkább a plasztik kártya típusú személyi használata. Utazás előtt időben ellenőrizzük, hogy úti okmányunk még a hazautazás időpontjában is érvényes-e.

Fontos, hogy indulást megelőzően legalább 2 órával érkezzünk ki a budapesti Liszt Ferenc reptérre. Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Brüsszelről

A hivatalos fizetőeszköz az euró. A városban sokat esik az eső, évente körülbelül 200 csapadékos napra számíthatunk, így esernyővel, esőkabáttal érdemes készülni. A nyarak általában hűvösek, a téli középhőmérséklet pedig 4 Celsius fok körül van.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.