Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Bogotá útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Bogotá

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

182 158 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 9887 kilométer

14ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Bogotá

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2016 augusztusában aktuálisak

Nem tartozik a legnépszerűbb légi útvonalak közé, így nem meglepő, hogy nem indulnak közvetlen járatok Budapestről Bogotába. Átszállással viszont többféle légitársaság gépeivel is repülhetünk a két város között. Például az Air France járataival az átszállás helye Párizs, a KLM gépeivel Amszterdam, az Air Canada járataival Toronto, a Lufthansa járataival Frankfurt, az Iberia gépekkel pedig Madrid.Kevéssé praktikus, de többféle két átszállásos utazási kombináció is létezik. Összességében napi szinten tucatnyi utazási kombináció közül választhatunk. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, és átszállás után Bogotában, az El Dorado nemzetközi repülőtéren landolnak.

A járatok légitársaságtól függően a Liszt Ferenc repülőtér 2A vagy 2B termináljáról indulnak. Az Air Canada járatai jellemzően a 2 B-ről indulnak, míg a KLM, az Air France és az Iberia gépei a 2 A-ról. Akármelyikről is száll fel a járatunk, mindegyik terminál kellemes körülményeket kínál a várakozási időnk eltöltéséhez. Családos utazóknak izgalmas reptéri program lehet a Kilátóterasz felkeresése, ahonnan jó kilátás nyílik a kifutópályákon közlekedő repülőgépekre. A 2A terminálon vannak ATM-ek, pénzváltók, sőt még egy posta is, így indulás előtt belefér egy kis last minute ügyintézés. Shoppingolással, nézelődéssel is elüthetjük itt az időt, például játékbolt, ruhaüzletek és újságos is üzemel a terminálon. Az egészséges életmód követőii pedig még bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben. A 2 B terminálon is találhatunk pénzfelvevő automatát (narancsszínű feliratokkal megjelölve) és pénzváltót is. Ha shoppingolnánk, akkor ezen a terminálon delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket kedvező áron vehetünk a vámmentes üzletben. Ha éhesek lennénk, akkor pedig finom olasz pizzák és pasták, baguettek, szendvicsek és sütik várnak a terminál vendéglátó egységeiben.

Átszállás után a gépek Bogotában, az El Dorado nemzetközi repülőtéren landolnak. Az Air Canada és a KLM és az Air France és az Iberia járatai is az 1-es terminálra érkeznek. A repülőtér termináljai között ingyenes shuttle buszok közlekednek. Ha a tömegközlekedést választjuk, akkor buszokkal utazhatunk tovább a reptérről. Kényelmesebb, de drágább megoldás a taxizás. A reptéri taxi cég több mint 700 sárga és fehér taxit üzemeltet az El Dorado-n, amelyek biztonságosak és kényelmesek. Emellett bérelt autóval is továbbutazhatunk.

A repülőgép felszállása előtt mintegy 2 órával legyünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ha mellőznénk a nagy rohanást! Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan beszállhatunk a gépbe. Kolumbia vízummentességet nyújt a turista célból érkező, érvényes útlevéllel beutazó magyar állampolgárok számára. Legfeljebb 90 napot lehet vízum nélkül tartózkodni Kolumbia területén. A belépéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevélnek, és igazolni kell a visszautazásra szóló menetjegyet, illetőleg a be- és kilépést igazoló bélyegzőnyomatokat az útlevélben.

Infómorzsák Bogotáról

Bogotá éghajlata szubtrópusi hegyvidéki, az átlagos hőmérséklet mintegy 15 °C. A legmelegebb hónap a március. A hőmérséklet viszonylag kiegyenlített az év során, a száraz és nedves időszakok változását többek között az El Nino okozza.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.