Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Bordeaux útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Bordeaux

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

13 396 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1561 kilométer

2ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Bordeaux

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Bordeaux vonalon

Közvetlen gépek nem indulnak a két város között, de átszállással többféle verzióban is eljuthatunk a magyar fővárosból Bordeaux-ba. Mehetünk például az Air France, a TAP Portugal, az Alitalia és a British Airways járataival is. Ha az Air France gépeivel utazunk, akkor Párizsban kell átszállnunk, az Alitalia-val Rómában (vagy 2 átszállásos verzió esetén Rómában és Lyonban), a British Airwasy-el pedig Londonban. A gépek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről indulnak, átszállás után pedig végül a Bordeaux–Mérignac repülőtéren landolnak, ami 12 km-re fekszik Bordeauy-tól, nyugati irányban.

Terminál információk

A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak. A British Airways gépei jellemzően a 2 B terminálról szállnak fel, az Alitalia, a TAP Portugal és az Air France járatai pedig a 2 A terminálról. Mindkét terminálon kellemesen eltölthetjük az időt a gép felszállásáig, és még némi ügyintézésre is van mód.

A 2 B terminálon több ATM automata is van, és pénzváltókat is találunk itt. Élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket kedvező áron vehetünk a duty free üzletben.  Ha éhesek lennénk, akkor pedig pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a vendéglátó egységekben.

A 2A terminálon is találunk ATM-eket, pénzváltó egységeket – sőt, még egy posta is van, ha mondjuk, indulás előtt még feladnánk egy levelet, vagy befizetnénk egy számlát. Ezen a terminálon találunk üzleteket, egyebek mellett játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel itt. A reform ételek rajongói pedig még egészséges, illetve bio ételeket is találnak itt, ha megéheznének.

Átszállás után a Bordeaux–Mérignac repülőtérre érkezünk. Az Air France járatai jellemzően a B terminálra érkeznek, az Alitalia, a TAP Portugal és a British Airways gépei pedig az A terminálra. Többféle módon is bejuthatunk Bordeaux-ba. A Navette Shuttle buszjáratok 30 percenként indulnak a reptér 11-es számú kijáratától, és elvisznek Bordeaux Saint Jean vasútállomására. Az év minden napján indulnak, reggel 8 és este 11 között. Jegyeket a buszsofőrtől vásárolhatunk. Emellett egyéb buszjáratokkal, taxival és bérelt autóval is bejuthatunk a városba a reptérről. Ha az autóbérlés mellett döntünk, akkor praktikus megoldás, ha azt előre, az interneten keresztül lefoglaljuk.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy kártya formátumú személyi igazolvánnyal utazhatnak be Franciaországba, vízum nem szükséges. Utazás előtt sose felejtsük el ellenőrizni az úti okmány érvényességi dátumát, fontos, hogy még a visszaút idején is érvényes legyen!

A gép felszállása előtt legalább két órával érkezzünk ki a budapesti repülőtérre. Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Bordeauxról

A hivatalos fizetőeszköz az euró. Óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel a két város ugyanabba az időzónába esik. Bordeaux éghajlata óceáni, habár ahhoz képest a nyarak melegebbek, a telek pedig némileg enyhébbek. A havazás nagyon ritka, átlagosan 3 évente fordul elő.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.