Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - İzmir útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: İzmir

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

41 327 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1204 kilométer

4ó 25p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Turkish Airlines

İzmir

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Izmir vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, átszállással viszont többféleképp is eljuthatunk Budapestről Izmirbe. A Turkish Airlines gépeivel Isztambulban kell átszállnunk, míg ha a Lufthansa járataival utazunk, akkor az átszállás helye München lesz. A Turkish Airlines járataival 2 átszállásos verziót is foglalhatunk, ebben az esetben Isztambul után még Ankarában is átszállunk. Ez körülményesebb, viszont előfordulhat, hogy ha kötött az utazásunk időpontja, akkor éppen egy ilyen verzió lesz számunkra a megfelelő. A Germanwings járataival utazva Köln, Düsseldorf vagy Stuttgart is lehet az átszállás helye, a Swiss légitársaság járataival pedig Zürichben kell átszállnunk. A Pegasus Airlines gépeivel az átszállás helye Isztambul.

Átszállás után a gépek az Izmir Adnan Menderes nemzetközi repülőtéren landolnak, ami 18 km távolságra fekszik a várostól, délnyugati irányban.

Terminál információk

A Germanwings és a Pegasus Airlines járatai a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2 B termináljáról indulnak, míg a Swiss, a Lufthansa és a Turkish Airlines gépeire a 2 A termináljában várakozhatunk. Akármelyikről is indul a gépünk, ezek a terminálok kedvező adottságokkal bírnak, és az itt eltöltött 1-2 óra során még egy kis vásárolgatás, ügyintézés és étkezés is belefér. Ha pedig viszünk magunkkal okostelefont, tabletet vagy notebookot (és hát kinél nincs manapság legalább az egyik?), akkor 2 órán keresztül ingyen használhatjuk a reptér wifi hálózatát – mindkét terminálon. Mindkét terminálon több ATM automata is üzemel, és pénzváltókat is találunk, a 2 A terminálon pedig még posta is van.

A 2 B terminál vámmentes üzletében delikát élelmiszerek, parfümök, kozmetikumok és egyéb termékek között válogathatunk. Ha megéheznénk, akkor pedig pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminálon is shoppingolhatunk, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is van itt. Aki vigyáz az alakjára (vagy egészségére), még egészséges, illetve bio ételeket is talál a vendéglátó egységekben.

Átszállás után a gépek az Izmir Adnan Menderes nemzetközi repülőtér egyetlen terminálján landolnak. Innen többféleképp is bejuthatunk a városba. Mehetünk például a reptéri Havas buszjáratokkal, amik általában 20 percenként indulnak. A 200-as, 202-es és 204-es számú buszjáratokkal is eljuthatunk Izmirbe, a nap 24 órájában. Az IZMAN vasúti társaság szolgáltatásait igénybe véve is utazhatunk, a járművek a repülőtér saját állomásáról indulnak. Taxival és bérelt autóval is utazhatunk, autóbérlés esetén érdemes lehet a kiszemelt gépjármű típust előre, interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérre minimum 2 órával járatunk indulása előtt érkezzünk ki - a jegykezelés, a poggyászfeladás, a kézi poggyász átvizsgálása így együtt elég sok időt vesz igénybe. A várakozás idejét pedig vásárolgatással, éttermi étkezéssel is eltölthetjük. 2014-től a magyar állampolgároknak nem szükséges vízum a Törökországba történő beutazáshoz. A tartózkodás időtartama 90 nap lehet legfeljebb. Vízummentes beutazáskor az útlevélnek minimum 150 napig még érvényesnek kell lennie.

Infómorzsák Izmírről

A hivatalos pénznem a török líra. Az éghajlat a hazainál melegebb.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.