Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Sanghaj Pudong Intl útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Sanghaj Pudong Intl

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

130 854 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 8372 kilométer

12ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Sanghaj Pudong Intl

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2016 augusztusában aktuálisak biztosan

Nem tartozik a legbejáratottabb légi útvonalak közé, így nem csoda, hogy nem indulnak közvetlen gépek a magyar fővárosból Sanghaj Pudong nemzetközi repülőterére. Átszállással viszont több légitársaság gépeivel is utazhatunk. Például az Aeroflot járataival Moszkvában kell átszállnunk, az Emirates gépeivel Dubajban, a Finnair járataival Helsinkiben, a Turkish Airlines-el Isztambulban, az Air France gépekkel Párizsban, a KLM-el Amszterdamban, a Swiss-el pedig Zürichben. Többféle két átszállásos utazási lehetőség is foglalható. Összességében napi szinten tucatnyi kombináció közül választhatunk. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, és átszállás(ok) után Shanghaj elsőszámú nemzetközi repterén, a Pudong nemzetközi repülőtéren landolnak, ami mintegy 30 km-re terül el a belvárostól.

A járatok légitársaságtól függően a Liszt Ferenc repülőtér 2A vagy 2B termináljáról indulnak. A Swiss és a KLM gépei például a 2 A-ról indulnak, míg az Emirates gépei a 2 B-ről. Induljon is bármelyikről a gépünk, mind a kettő terminál jó körülményeket nyújt a várakozás perceihez, illetve óráihoz. Mindkét terminálon rácsatlakozhatunk a reptéri wifi hálózatra. Egy kis ügyintézés is beleférhet a reptéri programunkba: 2 A terminálon vannak ATM-ek, pénzváltók, sőt még egy posta is. Vásárlással is eltölthetjük itt az időnket, mivel játékbolt, ruhaüzletek és újságos is üzemel a terminálon. A minőségi és egészséges táplálkozás hívei pedig még bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben. Kisgyermekes utazóknak (de nem csak nekik) izgalmas reptéri program lehet a Kilátóterasz felkeresése, ahonnan jó kilátás nyílik a kifutópályákon közlekedő repülőgépekre. A 2 B terminálon is találhatunk ATM automatát és pénzváltót is. Ha megéheznénk, akkor pedig pizzák és pasták, baguettek, szendvicsek és sütik várnak a terminál vendéglátó egységeiben. Ha shoppingolnánk, akkor ezen a terminálon delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket kedvező áron vehetünk a vámmentes üzletben.

Átszállás után a gépek a sanghaji Pudong nemzetközi repülőtéren landolnak, ahonnan többféle közlekedési eszközzel is bejuthatunk a belvárosba. A nyolc reptéri buszjárat mellett vonattal, metróval, bérelt autóval és taxival is továbbutazhatunk. Autóbérlés esetén praktikus megoldás a kiszemelt jármű típust előre lefoglalni az interneten keresztül. A Skyscanner oldalán ezt bármiféle plusz költség nélkül megteheti!

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummal utazhatnak be Kínába (Hongkongra és Makaóra más szabályok vonatkoznak). Pekingben és Sanghajban is élni lehet az úgynevezett 72 órás vízummentes tranzitálási lehetőséggel.

Infómorzsák Sanghajról

Budapest az UTC +1 időzónába tartozik, Sanghaj pedig az UTC +8-ba, így 7 órával kell előrébb állítani az órákat landoláskor. Sanghaj éghajlata szubtrópusi monszun, telente ritka a fagy. A nyarak  forrók és nagyon sok eső esik, tájfun is előfordulhat.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.