Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Marseille - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Marseille ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

14 695 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1179 kilométer

2ó 5p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Budapest

1 repülőtér

Repülőjáratok Marseille-ből Budapestre

A cikkben szereplő információk 2016 márciusában aktuálisak

 

A két város között jelenleg nincsenek közvetlen járatok, átszállással viszont többféle verzióban is eljuthatunk Marseille-ből Budapestre. Az Air France gépeivel Párizsban, a Turkish Airlines-al Isztambulban, az Alitalia-val Rómában, az Eurowings-el Düsseldorfban, a Lufthansával utazva pedig Münchenben kell átszállnunk. A KLM légitársaság járataival pedig Amszterdamban lesz az átszállás. Jellemzően napi tucatnyi járat közül választhatjuk ki a számunkra ideálisat. A gépek a Marseille Provence reptérről szállnak fel, ami valamivel több mint 25 km-re terül el Marseille városközpontjától.

 

A Lufthansa, Eurowings és a Turkish Airlines járatai jellemzően a Marseille Provence reptér 1-es termináljáról indulnak, míg az Air France gépei az 1-es, 3-as és 4-es terminálról is indulhatnak. A reptéren kellemesen eltölthetjük a gép felszállásáig hátralévő időt. A reptéri wifi hozzáférésnek hála netezgetéssel is eltölthető a hátralévő idő, és VIP váró, sőt még virágcsokor automata is van a reptéren. Egy kis ügyintézésre is van módunk, mivel pénzváltót és ATM automatákat is találunk a terminálokon. A terminálok vámmentes üzleteiben többek között édességeket, parfümöket, kozmetikumokat és szeszes italokat is kedvező áron találunk. A többi üzletben pedig például ékszereket, órákat, ruhákat, újságokat és könyveket is vehetünk. Ha megéheznénk, némi harapnivalót is fogyaszthatunk várakozás közben. Például az 1-es terminálon gyorsételeket, szendvicseket, tésztaételeket, salátákat, desszerteket, török ételeket és kávékülönlegességeket is találunk az étlapokon.

 

Átszállás után a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren landolunk. Az Eurowings járatai például a 2 B terminálra érkeznek, míg az Air France gépek a 2 A-ra. A repülőtérről többféleképp is bejuthatunk Budapest városközpontjába. Például a 2-es termináltól induló 200E jelzésű buszjárat elvisz minket az M3 metróvonal Kőbánya-Kispest megállójáig. Innen pedig továbbutazhatunk metróval a Deák térre, ami egy fontos közlekedési csomópontja a magyar fővárosnak – és itt átszállhatunk a város többi metróvonalára is. Jó megoldás lehet az is a továbbutazásra, ha a 200E jelzésű buszra szállunk fel a reptéren. Ez elvisz minket Ferihegy vasútállomásra, ahonnan pedig a Nyugati pályaudvarra mehetünk tovább vonattal. Emellett taxival, vagy bérelt autóval is eljuthatunk Budapest belvárosába. Autóbérlés esetén praktikus előre, az interneten keresztül kocsit foglalni.

 

Budapesti infómorzsák

A hivatalos fizetőeszköz a magyar forint, de egyes éttermek és szállodák eurót is elfogadnak. Marseille-hez hasonlóan Budapest is az UTC +1 időzónába tartozik, így landoláskor nincs szükség óraátállításra – sem a téli, sem a nyári időszámítás idején.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.