Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Manchester - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Manchester ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

15 259 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Járatok a héten

11

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1654 kilométer

2ó 30p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Budapest

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Manchester – Budapest vonalon

Manchesterből Budapestre átszállás nélkül is utazhatunk, a Jet2 és a Ryanair légitársaság indít közvetlen járatokat a két város között. Így rugalmasan választhatjuk ki az utazás időpontját, mivel általában csak 1-2 olyan nap van egy héten, amikor nem indulnak közvetlen gépek Manchester és Budapest között. A gépek Manchester nemzetközi repülőteréről szállnak fel, ami minteg 14 km-re fekszik a belvárostól, délnyugati irányban. A járatok Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landolnak.

Terminál információk

A Jet2 járatai általában a manchesteri repülőtér 1-es termináljáról szállnak fel, míg a Ryanair gépek a 3-as terminálról indulnak. Akárhogy is, mindkét terminál kellemes terepet jelent a várakozási idő eltöltésére. Éttermek és üzletek sokasága segíti az utazás előtti kikapcsolódást. Az 1-es terminál vendéglátó egységeiben fogyaszthatunk például gyorséttermi ételeket, tésztaételeket. A 3-as étteremben pedig egyebek mellett kávézókat és kocsmákat is találunk. Ha csak szeretnénk gyorsan bekapni valamit gyors éhségcsillapítás címszóval, akkor mindkét terminálon találunk olyan boltot, ahol 15féle ízletes baguette, illetve szendvicsvariáció között válogathatunk. A reptéri várakozás során általában mindig jut idő egy kis vásárolgatásra is, a manchesteri repülőtér erre is kiváló terep. Az 1-es terminálon vásárolhatunk például kiegészítőket, márkás ruhákat, lábbeliket, fehérneműket, kozmetikumokat, táskákat és órákat is. A 3-as terminálon valamivel szűkebb a kínálat, de itt is válogathatunk például kiegészítők, kozmetikumok, táskák és ékszerek között.

A Jet2 és a Ryanair gépei is általában a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B terminálján landolnak.Innen többféle lehetőségünk is van arra, hogy bejussunk Budapest szívébe. A 2-es termináltól induló 200E jelzésű busszal eljuthatunk például az M3-as (kék) metróvonal Kőbánya-Kispest megállójáig. Innen továbbutazhatunk a Deák térre, ami egy fontos közlekedési csomópontja a magyar fővárosnak - és átszállhatunk Budapest összes metróvonalára. Egy másik verzió, ha a 200E jelzésű busszal indulunk a reptértől, ami elvisz minket Ferihegy vasútállomásra. Innen a Nyugati pályaudvarra mehetünk tovább vonattal. Emellett taxival, vagy bérelt autóval is eljuthatunk Budapest belvárosába. Ha a bérlés mellett tesszük le voksunkat, akkor érdemes a kocsit már az utazás előtt, az interneten keresztül lefoglalni. Így biztos, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő típusú járművel fedezhetjük fel a környéket.

Hasznos információk

Fontos, hogy olyan úti okmány legyen nálunk utazáskor, ami még a hazaút dátumakor is érvényes! Ez lehet az útlevél vagy a személyi igazolvány is, viszont a régebbi, könyv alakú igazolványt nem minden légitársaság fogadja el. Ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes lehet az útlevelet is kiváltani. A reptérre minimum 2 órával az utazás megkezdése előtt érjünk ki, hiszen a jegy kezelése, a poggyász feladás, a kézi poggyász átvizsgálása nem éppen kevés időt vesz igénybe. A várakozás fennmaradó idejét pedig vásárolgatással is elüthetjük – vagy ha az utazás izgalmában megéheznénk, a terminálok vendéglátóegységeiben is jól elüthetjük az időt.

Budapesti infómorzsák

Budapesten landolva ne felejtsük el 1 órával előrébb állítani az óráinkat, mivel ennyi az időeltolódás a 2 város között. Ha Angliában is vezettünk, és Magyarországon is ez a terv, akkor lelkiekben készüljünk fel, hogy egy kis időbe biztos beletelik, amíg (újra) megszokjuk a jobboldali közlekedést. A hivatalos fizetőeszköz Budapesten a magyar forint, de egyes éttermek és szállodák eurót is elfogadnak. A bankkártyás fizetés meglehetősen elterjedt az országban.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.