Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Lisszabon - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Lisszabon ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

18 374 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

12

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 2480 kilométer

3ó 25p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

TAP

Budapest

1 repülőtér

Lisszabon – Budapest járatok

A feltüntetett információk 2015. szeptemberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Lisszabonból Budapestre

A Lisszabon Portela Repülőtérről (LIS) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (BUD) közvetlen járatokat a TAP Portugal és a Wizz Air légitársaságok indítanak. A TAP Portugal a hét minden napján, a Wizz Air hétfőn és pénteken biztosít légi összeköttetést Lisszabon és Budapest között. Közvetett járatokat, egy vagy két átszállással az Air France, Ryanair, Iberia, Swiss, Brussels Airlines és a British Airways légitársaságok biztosítanak.

Terminál információk

A lisszaboni repülőtér Portugália legnagyobb repülőtere. Két terminál az 1-es és a 2-es szolgálja ki az utasokat. A régebbi 1-es terminál az összes érkező járatot, valamint a Star Allianceba tartozó légitársaságok és a TAP Portugal induló járatait szolgálja ki. Az újabb és kisebb 2-es terminálról a fapados légitársaságok, mint az Easyjet, Transavia, Norvegian, Ryanair és a Wizz Air gépei indulnak. A jegykezelést mind a két terminálon a légitársaságok check-in pultjainál vagy a kihelyezett check-in automatákon intézhetjük. Az 1-es terminálon, a biztonsági ellenőrzés előtt a Relayben és a Diversben vásárolhatunk napilapokat, magazinokat, könyveket és kisebb ajándéktárgyakat Az ellenőrzés után a tranzit területén már számos üzlet, bár és étterem kínálatából válogathatunk. Delikátesz termékeket, gasztronómiai különlegességeket a Hediardban, portugál és nemzetközi borokat, édességeket, élelmiszereket a Dreams Gourmetben szerezhetünk be. A világ legnagyobb csokoládé gyártók termékeit, mint a Godiva, Neuhaus és Valrhona a Chocolate Loungeban találjuk. Tipikus portugál ajándéktárgyakat, hímzett, parafából és agyagból készült tárgyakat az Artesanato do Aeroportoban keresgélhetünk. A Cockpit Drink & Tapasban könnyű portugál finomságokat, salátákat és italokat, az O Mercadoban Lisszabon legjobb pastéis de nata-ját, a Natural Breakben pedig friss, egészséges ételeket fogyaszthatunk. A terminálon ingyenes wifi szolgáltatás, prémium várótermek, pénzváltó, ATM automata áll az utasok rendelkezésére.

A 2-es terminálon már kisebb a választék üzletek és éttermek terén. A biztonsági ellenőrzés után ékszereket és kiegészítőket az Ale-Hopban, parfümöket, kozmetikumokat, dohányárut, italokat, különleges portugál termékeket a Duty Free Storeban, bőrárut és táskákat a Parfoisban vásárolhatunk. Gyors harapnivalókat, szendvicseket, snackeket a Tasty 2 Go, Servejaria, Nespresso és a McDonald's bisztrókban ehetünk.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt három, minimum két órával érkezni. A repülőtér kb. 7 km-re fekszik a belvárostól. Ha tömegközlekedési eszközzel szeretnénk a repülőtérre jutni, akkor választhatjuk a piros vonalon közlekedő metrót, az Aerobus járatait, vagy a Carris városi buszokat. Taxival is olcsón juthatunk a repülőtérre, kb. 10 euró a viteldíj. Az autóval érkezők az 1-es termál előtt tudnak csak leparkolni. Itt több parkolózóna áll rendelkezésre. A 2-es terminálhoz ingyenes buszok szállítják az utasokat. Magyarországra való utazás során elegendő érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezni.

Mire számíthatunk Budapesten

Budapestre érkezve mérsékeltebb időjárással kell számolni, mint a mediterrán Lisszabonban. Lisszabon és Budapest között +1 órás időeltolódás van. Budapest repülőtere a belvárostól 22 km-re fekszik, ahonnan a leggyorsabban és a legegyszerűbben taxival juthatunk a központba.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.