Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z East Midlands - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: East Midlands ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

14 783 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

4

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1578 kilométer

2ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Budapest

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk az East Midlands - Budapest vonalon

A Közép-Angliában található, Leicester, Derby és Nottingham városok között elterülő East Midlands nemzetközi repülőtérről közvetlen járatokkal is eljuthatunk a magyar fővárosba – a Jet2 légitársaság gépeivel. Emellett több átszállásos utazási kombináció is létezik. Például a Brussels Airlines járataival az átszállás helye Brüsszel lesz, míg az Aer Lingus gépeivel utazva Dublin. A Flybe és a KLM légitársaságokat választva pedig a holland fővárosban szállhatunk át.

Terminál információk

A járatok az East Midlands repülőtérről szállnak fel, ami Nottingham és Derby városoktól mintegy 24 km távolságra fekszik, és Leicester is csak alig 30 km. A reptér terminálján kellemesen eltölthetjük a gép felszállásáig hátralévő időt. Az üzletekben kedvünkre vásárolgathatunk, és a shopping szerelmeseinek jó hír, hogy a kézipoggyász mellett egy standard reptéri bevásárlótáskát is fel lehet vinni a gépre – és ez valamennyi, erről a reptérről induló járatra érvényes. A reptér vámmentes üzletében kedvező áron szerezhetünk be többek között szeszes italokat, finomságokat, szuveníreket és kozmetikumokat. A reptér többi üzletében divatos outfitek, elektronikai cikkek, szépségápolási termékek, parfümök, magazinok és könyvek között is válogathatunk. Gasztronómiai élményekre is szert tehetünk a reptéren, a vendéglátóegységek kínálatában többek között kávékülönlegességek, ízletes paninik, hamburgerek és szendvicsek szerepelnek. Az internetezésről sem kell lemondanunk a reptéren, 60 percen át ingyenesen rácsatlakozhatunk a wifi hálózatra. A kisgyerekek szórakoztatására izgalmas és biztonságos, játékokkal teli termet alakítottak ki a reptéren, ahol 8 éves korig játszhatnak a kicsik.

A járatok átszállás után a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre érkeznek, légitársaságtól függően a 2 A, illetve a 2 B terminálra. Például az Aer Lingus és a Jet2 gépei a 2 B terminálnál landolnak, míg a KLM gépek a 2 A-n. A reptérről többféle közlekedési eszközzel is eljuthatunk Budapest városközpontjába. A 2-es termináltól induló 200E számú busszal eljuthatunk az M3 (kék) metróvonal Kőbánya-Kispest megállójáig. Innen metróval továbbutazhatunk a Deák térig, ami Budapest fontos közlekedési csomópontja, és átszállhatunk valamennyi metróvonalra. A 200E jelzésű buszjárattal Ferihegy vasútállomásra juthatunk el, ahonnan a Nyugati pályaudvarra indulnak a vonatok. A fentiek mellett a taxi és a bérelt kocsi is reális opció a továbbutazásra. Ha az autóbérlés mellett döntünk, akkor a neten keresztül, előre is foglalhatunk kocsit.

Hasznos információk

A check-in pultok 2-3 órával a gépek felszállása előtt nyitnak. A reptér javaslata, hogy legalább a gépünk indulása előtt 2 órával érkezzünk ki a reptérre, akkor is, ha a check-in már online formában megtörtént. Fontos, hogy érvényes útlevél vagy személyi legyen nálunk. Utazás előtt győződjünk meg róla, hogy a kézipoggyászunk mérete megfeleljen az adott légitársaság előírásainak.

Budapesti infómorzsák

Budapest éghajlata kontinentális, és négy évszak különböztethető meg. Kevésbé csapadékos, mint Közép-Anglia, és nyáron általában melegebb van, télen viszont hidegebb. Ha vezetni készülünk, lehet, hogy furcsa lesz (újra) megszokni a jobboldali közlekedést. A hivatalos fizetőeszköz a magyar forint. Sok helyen elfogadják a bankkártyát fizetőeszközként, és pénzfelvevő automatákban sincs hiány. Az árak Budapesten jellemzően alacsonyabbak, mint Angliában.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.