Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Montreal útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Montreal

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

133 082 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 6669 kilométer

10ó 50p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Montreal P Trudeau Intl, Montreal Saint Hubert és Montreal Mirabel

3 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Montreal vonalon

Több légitársaság gépeivel is eljuthatunk a magyar fővárosból Montrealba. Utazhatunk például a Lufthansa járataival, ekkor Münchenben vagy Frankfurtban kell átszállnunk. A Turkish Airlines gépeit választva az átszállás helye Isztambul lenne, míg az Air France légitársasággal utazók Párizsban szállnak át. A Swiss-el utazva az átszállás helye Zürich, az Austrian Airlines légitársaságot választva pedig léteznek Bécs-Frankfurt, illetve Bécs-Torontó két átszállásos verziók. A Delta légitársasággal az átszállás helye Párizs lesz. A gépek átszállás után a Montreal – Pierre Elliott Trudeau nemzetközi repülőtéren landolnak, ami Montreal szigetén fekszik, mintegy 20 km távolságra a belvárostól.

Terminál információk

A fenti légitársaságok gépei jellemzően a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A termináljáról indulnak, ami ideális feltételeket teremt a várakozási idő eltöltésére. A kényelmes váróterem mellett különféle szolgáltatásokat is igénybe vehetünk. Például a reptér wifi hálózatát ingyenesen használhatjuk két órán át saját eszközeinkről (és legtöbbünknél szinte mindig van okostelefon, tablet vagy éppen notebook). Ügyintézésre, étkezésre és vásárlásra is lehetőség nyílik: a terminálon találunk ATM-eket, pénzváltó egységeket – sőt, még egy posta is működik itt. A 2 A terminálon vásárolgathatunk is, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is van itt. A reform ételek rajongói pedig még egészséges, illetve bio finomságokat is találnak a vendéglátó egységekben.

A gépek átszállás után a Montreal – Pierre Elliott Trudeau nemzetközi repülőtéren landolnak, a fent említett légitársaságok járatainak többsége az A terminálnál száll le. Innen többféleképp is bejuthatunk a belvárosba. Mehetünk például a 747 számú busszal, ami a nap mind a 24 órájában közlekedik a reptér és Montreal központi buszpályaudvara között. A busz menetideje forgalomtól függően mintegy 45-60 perc. Buszjegyet vehetünk a nemzetközi járatok érkezési szintjén működő automatákból, de a buszsofőrtől is. ez a buszjárat napközben 10-12 percenként indul. A 204-es buszjárat pedig a reptértől a Dorval vasútállomásig visz el, ahonnan vonattal utazhatunk tovább. Taxival is utazhatunk, a járműveket nem szükséges előre lefoglalni. Az autóbérlés is működő opció, ez esetben érdemes a kiszemelt gépjármű típust előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel léphetnek be Kanada területére. Legfeljebb 90 napos tartózkodás esetén vízum nem szükséges. A gép felszállása előtt legalább 2 órával érjünk ki a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre, hogy elkerülhessük a fejvesztett rohanást. Itt először is kezeltessük a jegyünket, ezután adjuk fel a poggyászunkat. Ezt követően jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre.

Infómorzsák Montrealról

A hivatalos pénznem a kanadai dollár. Az árak magasabbak a Budapesten megszokottnál, így fontos, hogy legyen nálunk megfelelő anyagi fedezet. A város éghajlata – noha más hatások is érvényesek rá – alapvetően kontinentális. Meglehetősen csapadékos, évente 900 mm eső esik, és a havazás is gyakori. Nyáron körülbelül 25 Celsius fokig emelkedik a hőmérséklet, télen nem ritka a mínusz 10-15 Celsius fok sem.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.