Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Tampere útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Tampere

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

16 164 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1587 kilométer

2ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Tampere

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Tampere vonalon

A magyar fővárosból közvetlen járattal is eljuthatunk Tamperébe, a Ryanair fapados légitársaság indít átszállás nélkül járatot. Átszállással pedig többféle verzióban is utazhatunk. A SAS légitársasággal utazva először Koppenhágában, majd Stockholmban kell átszállnunk, az Air Berlinnel és a Finnair-rel először Berlinben, majd Helsinkiben; ha pedig az AirBaltic – SAS légitársaságokat választjuk, akkor először Rigában, majd pedig Stockholmban lesz az átszállás. A járatok a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak, és végül a Tampere-Pirkkala repülőtéren landolnak, ami Pirkkalaban, Tampere városközpontjától 13 km távolságra fekszik, délnyugati irányban.

Terminál információk

Az AirBaltic, a Finnair és a Ryanair légitársaság járatai a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról indulnak, míg a SAS légitársaság gépei a 2 A-ról. Mind a kettő terminál optimális feltételeket nyújt a várakozáshoz, a vásárlási és étkezési lehetőségek némileg eltérőek a két terminál között. A 2 B terminálon találjuk a vámmentes üzletet, ahol többek között szuveníreket, édességeket és kozmetikumokat vehetünk. A 2 A terminálon pedig újságos, játékbolt és ruhaboltok jelentik a terepet a vásárolgatáshoz. A 2 B terminál vendéglátóegségeiben bőséges a kínálat, sokféle melegétel és gyorsétel között válogathatunk, a 2 A terminálon pedig még reform és bio finomságok is várnak. Mindkét terminálon lehetőségünk van használni az internetet, saját eszközeinkkel 2 órán át ingyenesen használhatjuk a reptér wifi hálózatát.

A Ryanair gépei a Tampere-Pirkkala repülőtér 2-es terminálján landolnak, míg a SAS és a Finnair járatai az 1-es terminálra érkeznek. Többféleképp is bejuthatunk Tamperébe, például buszokkal. Buszmegállót az 1-es és 2-es terminálok épülete előtt is találunk. Az 1 A számú buszjárattal 30 perc alatt juthatunk be Tamperébe, Pirkkalaba pedig kevesebb mint 10 perc a menetidő. A Ryanair buszjáratával pedig a repülőtér és Tampere vasútállomása között közlekedhetünk. Ha taxival szeretnénk utazni, akkor a taxiállomást az 1-es terminál épülete előtt találjuk. Autóbérlésre is van lehetőségünk, ez esetben ésszerű megoldás, ha előre lefoglaljuk a kiszemelt gépjármű típust.

Hasznos információk

Az indulás előtt legalább 2 órával érkezzünk meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Itt kezeltessük le a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre. Ha indulás előtt szeretnénk még netezni, akkor jó, ha van nálunk okostelefon, tablet vagy notebook – így a reptér bármely részéről rácsatlakozhatunk ingyenesen a wifi hálózatra.

Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal és útlevéllel is beutazhatnak Finnországba. A hatóságok az ideiglenes személyiket is elfogadják, viszont a tapasztalatok szerint a régebbi, könyv formátumú személyik elfogadását nem szívesen fogadják el.

Infómorzsák Tamperéről

Tampere Finnország déli, enyhébb éghajlatú részén található – Budapesthez képest viszont általában lényegesen hidegebb van. Nyáron az átlagos hőmérséklet 15 Celsius fok körül van, telente pedig repkednek a mínuszok. Finnország déli területei meglehetősen csapadékosak, télen pedig hónapokon át tartó hórétegre kell számítani. Finnország az UTC +2 időzónához tartozik.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.