Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Tartu útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Tartu

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

61 366 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1308 kilométer

4ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Finnair

Tartu

1 repülőtér

A feltüntetett információk 2016 áprilisban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Tartuba

Budapestről Észtország második legnagyobb városába, Tartuba csak egy vagy két átszállással juthatunk el. A LOT, Lufthansa, Austrian Airlines, Finnair, Swiss, KLM, Air Berlin és a Brussels Airlines légitársaságok biztosítanak közvetett légi összeköttetést Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és Tartu Nemzetközi Repülőtér (TAY) között.

Terminál információk

A repülőtér Budapest belvárosától 22 km-re fekszik. Könnyen megközelíthető a Kőbánya-Kispest metró végállomástól induló 200E busszal, taxival, a háztól házig közlekedő reptéri minibuszokkal, valamint autóval a 4-es gyorsforgalmi úton. A repülőtéren két terminál szolgálja ki az utasokat. A Tartuba induló járatok légitársaságoktól függően a 2A vagy a 2B terminálról indulnak. A járatunk pontos terminálinformációját a repülőjegyünkön, online jegykezelés esetén a beszállókártyánkon, a repülőtér hivatalos honlapján, vagy a terminálok információs kijelzőin ellenőrizhetjük. A terminálok felső, indulási szintjein találjuk a légitársaságok check-in pultjait. Az ellenőrzések után a tranzit területén a kapuk nyitásáig számos üzlet, étterem és bár szolgáltatásait élvezhetjük, valamint csatlakozhatunk a repülőtér ingyenes wifi hálózatához. A beszállókapukat kb. 30 perccel a járat indulása előtt nyitják meg. Itt számolni kell még egy beszállókártya és úti okmány ellenőrzéssel. A tranzit területén több ponton is megtaláljuk a vámmentes Heinemann Duty Freet, ahol a legnagyobb kozmetikai cégek termékeit, parfümöket, italokat, dohányárut és édességeket vásárolhatunk. Különleges magyar ajándéktárgyakat, hazai borokat és élelmiszereket a Memories of Hungaryban és a Hungarikum Wine & Fine Foodban, felső kategóriás ruhaneműket és divatos kiegészítőket a Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Burberry, Montblanc, Playersroom, Guess, Calvin Klein és a Victoria’s Secret üzletekben keresgélhetünk. A terminálon gyors harapnivalókat, szendvicseket, frissen készült salátákat a KFC, Burger King, Upper Crust, Ne'o, Seasons és a Leroy pultjainál,olasz pizza és tészta variációkat a Negroniban, házias görög specialitásokat pedig a Kouzinaban fogyaszthatunk. A terminál harmadik emeletén találjuk a nap 24 órájában nyitva tartó kilátóteraszt. A repülőtér ingyenes wifi szolgáltatása a teraszon is elérhető. A Porte Café & Bar pedig széles ital kínálattal reggel 10:00-től délután 16:00-ig várja a teraszra látogatókat.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok Észtországba érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak. Indulás előtt tanácsos az Európai Egészségbiztosítási Kártyát kiváltani, aminek a birtokában ugyanolyan feltételekkel vehetjük igénybe a sürgősségi egészségügyi szolgáltatásokat, mint az észt állampolgárok. A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt minimum két órával megérkezni, hogy elég idő jusson a jegykezelésre és az ellenőrzésekre.

Mire számíthatunk Tartuban

Az Emajogi folyó partján fekvő Tartuban északi fekvése ellenére kellemes meleg nyarak, és viszonylag enyhe telek vannak. Nyáron általában 20 fok feletti értékek, télen pedig fagypont alatti hőmérsékletek a jellemzőek. A csapadék nagyjából egyenletesen oszlik el egész éven. Budapest és Tartu között +1 órás időeltolódás van. A repülőtér Tartu belvárosától mindössze 10 km-re fekszik. A városba a 450-es és a 338-as buszokkal, az AirportShuttle minibuszokkal vagy taxival utazhatunk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.