Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Salzburg útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Salzburg

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

42 426 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 468 kilométer

2ó 55p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Salzburg

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Salzburg csak egy repülőtérrel rendelkezik: Salzburg.
A Skyscanneren Budapest indulású, Salzburg úti célú járatra talált legjobb ár 42 426 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
2ó 55p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Salzburg úti célig.
Nincs légitársaság, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Salzburg úti célhoz.
Nincsenek Budapest indulással Salzburg úti célba tartó járatok július hónapban.

Repülőjáratok Budapestről Salzburgba

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest-Salzburg vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak Budapestről Salzburgba, átszállással viszont több légitársasággal is eljuthatunk az osztrák városba – az airberlin és a Lufthansa járatai például jó megoldást jelenthetnek. Az airberlinnel utazva Berlinben kell átszállnunk, mielőtt Salzburgban landolnánk végül. Általában a ht minden napján, napi 1-2 alkalommal utazhatunk így. A Lufthansa járataival pedig jellemzően bécsi vagy frankfurti átszállással juthatunk el Salzburgba. Általában napi több alkalommal is indulnak olyan járatok, amivel ez kivitelezhető, így viszonylag rugalmasan választhatjuk meg utazásunk időpontját.

Terminál információk

Ha berlini átszállással utazunk, akkor nagy valószínűséggel a Liszt Ferenc Repülőtér 2B termináljáról indul majd a gépünk, ha pedig a Lufthansa frankfurti átszállásos verziója mellett döntünk, akkor pedig sanszos, hogy a 2A terminálról indulunk. Mindkét terminál magas minőségű szolgáltatásokat kínál az utasoknak.

Mindkét terminálon találhatunk pénzfelvevő ATM automatákat (narancssárga felirattal vannak ellátva), és pénzváltásra is lehetőségünk van, ha eddig erre nem lett volna időnk erre. A 2A terminálon pedig még posta is van. A 2B terminálon finomságokat, parfümöket és egyéb termékeket vehetünk az itt működő duty free shopban. Ha éhesek vagyunk, akkor pedig olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények között válogathatunk a terminál vendéglátó helyeiben. A 2A terminálon is vásárolgathatunk egy jót a várakozás ideje alatt, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel itt. A reform ételek kedvelői pedig még egészséges és finom bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

Salzburg repteréről könnyen bejuthatunk a belvárosba. A repülőtér több pontján is vannak buszmegállók, amelyek mindegyik terminálról könnyen megközelíthetőek. A buszjáratok közül például a 2-esre érdemes felszállnunk, ez minden 10., vagy 20. percben közlekedik, és mintegy 20 perc alatt elvisz minket a központi vasútállomáshoz. A buszjegyek 2,5 euróba kerülnek, 15 év alatti gyerekeknek pedig 1,3 euróba. Emellett vonattal, taxival és bérelt autóval is könnyedén eljuthatunk Salzburg belvárosába. Bérelt kocsit lehetőségünk van előre, interneten keresztül is lefoglalni.

Hasznos információk

90 napot meg nem haladó itt tartózkodás esetén bejelentési kötelezettség nélkül léphetünk be Ausztriába. Régi és új típusú személyi igazolvány, illetve útlevél is megfelelő úti okmány gyanánt. Ha kiskorú szülei nélkül utazik be Ausztriába, akkor ajánlott, hogy legyen nála szülői meghatalmazás az utazáshoz. Ez nem kötelező ugyan, de erősen ajánlott. Ha a gyermek 1 vagy annál több éjszakát is eltölt Ausztriában, akkor tartományonként változik a szabályozás arra vonatkozólag, hogy hány évesen teheti meg ezt kísérővel, illetve anélkül.

Az indulás előtt legalább két órával érkezzünk ki Budapesten a Liszt Ferenc repülőtérre. Itt legelőször kezeltessük a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre. A várakozás idejét vásárlással is eltölthetjük, és a terminál vendéglátó egységeiben étkezhetünk is.

Infómorzsák Salzburgról

A fizetőeszköz az euró, az élelmiszerárak pedig a boltokban hasonlóak, mint Magyarországon. A bankok jellemzően korán zárnak, délután 3-4 óráig vannak általában csak nyitva. Salzburgban nyaranta is gyakran van kisebb eső, úgyhogy esernyő, illetve esőkabát mindig legyen nálunk, ha szabadtéri programot tervezünk.

 

 

 

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.