Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Szkopje útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Szkopje

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

12 958 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

3

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 637 kilométer

1ó 25p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Szkopje

1 repülőtér

A feltüntetett információk 2015 novemberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Szkopjéba

Budapestről közvetlen járatok nem indulnak Macedónia fővárosába, Szkopjéba. Közvetett járatokkal, egy vagy két átszállással a hét minden napján utazhatunk. Közvetett légi összeköttetést Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és Szkopje Nagy Sándor Repülőtér (SKP) között Az Alitalia, Turkish Airlines, Swiss, Lufthansa, Austrian Airlines, Air Berlin, Air France és a KLM légitársaságok biztosítanak.

Terminál információk

A budapesti repülőtéren két terminál a 2A és a 2B szolgálja ki az utasokat. Az Alitalia, Turkish Airlines, Swiss, Lufthansa, Austrian Airlines, Air France és a KLM légitársaságok check-in pultjait a 2A terminálon, az Air Berlin pultjait a 2B terminálon találjuk. Ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk a repülőgéphez jutni, valamint soron kívül átesni a poggyászok feladásán és az ellenőrzéseken, válasszuk a VIP Fast Check-in szolgáltatást. A szolgáltatást igénybe vevő utasoknak elég a járat indulása előtt 1 órával a reptérre érkezni. További exkluzív szolgáltatásokat élvezhetünk a Celebi-Platinum, SkyCourt, Menzies Aviation Business vagy a MasterCard prémium várókban. A tranzit területén számos étterem és üzlet kínálatából válogathatunk. Hagyományos magyaros ízeket a Gundelben, mediterrán fűszerezésű görög specialitásokat a Kouzinaban, francia desszerteket, salátákat és grill ételeket a Hippopotamusban, az ázsiai konyha különlegességeit a Yum Chaban ehetünk. A repülőtéren kisebb ajándéktárgyakat, szuveníreket is könnyedén beszerezhetünk a Gift Point, Memories of Hungary, Budapest & Music és a Hungaricum Wine & Fine Food üzletekben. Vámmentes termékeket, parfümöket, kozmetikumokat, dohányárut, italokat és delikátesz élelmiszereket a Heinemann Duty Freeben vásárolhatunk. Világmárkák divatos női, férfi és gyerek kollekcióit a Hugo Boss, Burberry, Montblanc, Playersroom, Guess, Calvin Klein, Victoria’s Secret és a Lovely You butikokban keresgélhetünk.

A terminálok minden szintjén, még a kilátóteraszon is két órán keresztül ingyenes wifi szolgáltatás érhető el. A kilátóterasz jelenleg, minimális díj ellenében 10:00 és 18:00 között látogatható.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt két órával érkezni és megkezdeni a jegykezelést. Macedóniába érvényes útlevéllel vagy új, kártya típusú személyi igazolvánnyal maximum 90 napos tartózkodás esetén vízummentesen utazhatunk. Mivel Macedónia a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriába tartozik, javasolt elutazás előtt regisztrálni a budapesti Macedón Köztársaság Nagykövetségén, valamint tanácsos teljes körű egészségügyi szolgáltatásokra is kiterjedő utasbiztosítás kötni. Macedónia hivatalos fizető eszköze a macedón dénár (MKD). Mivel a pénzváltók és a bankok csak a főbb valutákat (USA dollár, euró) fogadnak el, ezért még indulás előtt váltsunk valutát.

Hasznos információk

A Vardar folyó partján fekvő Szkopjébe érkezve nem kell időeltolódással számolnunk. Éghajlatát tekintve nyáron gyakran 30 fok feletti hőmérsékletek és nagy szárazságok vannak, a telek viszonylag enyhék és csapadékosak, általában fagypont körül mozog a hőmérő higanyszála. A repülőtér a belvárostól 22 km-re fekszik. A városba a Vardar Ekspres busztársaság járataival vagy taxival utazhatunk. A buszoknál kb. 175 dénár (900 forint), a taxiknál kb. 1200 dénár (6000 forint) viteldíjjal kalkulálhatunk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.