Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Lagos útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Lagos

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

134 172 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 4792 kilométer

10ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Lagos

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest - Lagos vonalon

Nem indulnak a két város között közvetlen járatok, átszállással viszont többféle utazási variációt is foglalhatunk, ha szeretnék eljutni Budapestről Lagosba. Választhatjuk például a Qatar Airways-t, ekkor az átszállás helye Katar lesz. Ha az Emirates légitársaság mellett döntünk, akkor Dubajban kell átszállnunk, ha pedig a Turkish Airlines gépeivel utazunk, akkor Isztambulban. A KLM gépeivel az átszállás helye Amszterdam, az Air France-el Párizs, a British Airways-el London, a Lufthansával pedig Frankfurt. Két átszállásos utazási verziók is léteznek. Átszállás után gépünk végül a Murtala Muhammed nemzetközi repülőtéren landol, ami Ikejában található.

Terminál információk

A járatok a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A és 2 B termináljairól indulnak. Például a Qatar Airways, az Emirates és a British Airways járatai a 2 B-ről, a Lufthansa és a KLM gépei pedig a 2 A-ról. Mindkét terminálon kényelmesen tölthetjük el a várakozás perceit, illetve óráit a repülőgép indulásáig. Ha van nálunk tablet, okostelefon vagy laptop, akkor a reptér wifi hálózatára csatlakozva ingyen használhatjuk két órán át a netet. Indulás előtt némi ügyintézés is beleférhet még, mivel mindkét terminálon vannak pénzfelvevő automaták és pénzváltó is. A 2 A terminálon egy postát is találunk. Ha szívesen begyűjtenénk egy kis gasztroélményt, akkor a 2 B étterem kínálatában még finom tésztaételeket és pizzákat is találunk az étlapon, a 2 A terminálon pedig egészséges, bio finomságok is szerepelnek a vendéglátóegységek repertoárjában. Mind a két terminálon vásárolhatunk is: a duty free shopot a 2 B terminálon találjuk, itt kedvező áron kapunk élelmiszereket, kozmetikumokat és szuveníreket. A 2 A-n pedig újságárust, ruhaboltokat és játékboltot is találunk. Családoknak különösen izgalmas program lehet a reptéri Kilátóterasza (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén van), ahonnan pompás kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre.

Átszállás után a gépek a Murtala Muhammed repülőtér nemzetközi terminálján landolnak A reptér mintegy 22 km távolságra található Lagos városközpontjától. A reptérről nem indulnak buszok vagy vonatok a városba, a legközelebbi buszállomás 2 km távolságra található a reptérről. Ha ezen a megoldáson gondolkodunk, akkor ne felejtsük el, hogy este és éjjel veszélyes lehet a tömegközlekedés az országban. Utazhatunk viszont a biztonságos megoldásnak számító taxival, az út 30-60 perc lesz. Autót is bérelhetünk a reptéren, és a kiszemelt gépjármű típust előre, az interneten keresztül is lefoglalhatjuk.

Hasznos információk

A Liszt Ferenc repülőtérre érdemes legalább két órával a gép indulása előtt kiérkezni – hogy akkor se induljon fejvesztett rohanással az utazás, ha esetleg a jegykezelés, a poggyászfeladás és a kézi poggyász átvizsgálása elhúzódna. A várakozás fennmaradó netezéssel, vásárolgatással és étkezéssel is elüthetjük. Magyar állampolgárok érvényes vízummal és útlevéllel utazhatnak be Nigériába. Fontos, hogy az útlevél a beutazástól számítva még 6 hónapig érvényes legyen. A sárgaláz elleni védőoltást igazoló nemzetközi oltási könyv is feltétele a beutazásnak.

Infómorzsák Lagosról

Lagosban trópusi éghajlat uralkodik. Május és október között sok csapadék esik. Nyaranta általában 30 Celsius fok körüli hőmérsékletet mérnek, telente pedig 20-23 Celsius fok van. A hivatalos fizetőeszköz a nigériai naira.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.