Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - New York John F Kennedy útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: New York John F Kennedy

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

109 402 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

4

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 7022 kilométer

9ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

LOT

New York John F Kennedy

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2016 augusztusában aktuálisak biztosan

Népszerű úti célról van szó ugyan, még sincs közvetlen repülőjárat a magyar fővárosból New York John F. Kennedy repülőterére. Átszállással repülhetünk például a Norwegian Airlines, az Airberlin, a LOT, az Aeroflot, a Turkish Airlines, az Air France, az Aer Lingus, a Czech Airlines, az United és a Lufthansa járataival is, az átszállás helye pedig lehet például Oslo, Berlin, Varsó, Moszkva, Isztambul, Dublin, Prága és Bécs is. Többféle két átszállásos utazási kombináció is foglalható. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, és New York legforgalmasabb repterén, a John F. Kennedy-n landolnak. Ez a repülőtér a belvárostól kb. 30 km-re terül el, nyugati irányban.

A járatok légitársaságtól függően a Liszt Ferenc repülőtér 2A vagy 2B termináljáról indulnak. Például az Aer Lingus, az Air Berlin és az Aeroflot gépei a 2B-ről szállnak fel, az Air France és a Czech Airlines járatai pedig a 2A-ról. Bármelyikről is száll fel a repülőgépünk, mindkét terminál jó körülményeket biztosít a várakozási időnk eltöltéséhez. A 2 B terminálon találhatunk bank automatát (narancssárga feliratok jelölik őket), és pénzváltásra is van mód. Delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket kedvező áron vehetünk a vámmentes üzletben.  Ha éhesek lennénk, akkor finom olasz pizzák és pasták, baguettek, szendvicsek és sütik várnak a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál is kellemes terep a várakozási idő eltöltésére: modern és kényelmes. Itt is vannak ATM-ek, pénzváltók, és még egy posta is. Shoppingolással is jól eltölthetjük itt az időt, egyebek mellett játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A reform étrend hívei pedig még egészséges bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

New York John F. Kennedy repülőterének több termináljára is érkezhetünk. Például az Aer Lingus járatok az 5-ösön, az Air France gépek az 1-esen, az Air Berlin gépek pedig a 8-ason landolnak. Az egyik legegyszerűbb módja, hogy bejussunk a reptérről a városba, ha JFK AirTrain vonattal utazunk, ami megáll a termináloknál is, sőt a reptér körüli utat megtenni vele konkrétan még ingyenes is. Ugyanakkor utazhatunk busszal, taxival, vagy bérelhetünk autót is, amit akár előre le is foglalhatunk.

A magyar állampolgárok legfeljebb 90 napot tartózkodhatnak az USA-ban vízum előzetes beszerzése nélkül turista és üzleti célból – ha regisztráltak az ESTA rendszerében elektronikus beutazási engedélyért. Aki nem rendelkezik ilyennel, az nem léphet be az országba! Vízumra van szükség, ha ennél hosszabb időt szeretnénk az USA-ban tölteni, illetve ha utunk célja például tanulás, vagy munkavégzés.

Infómorzsák New Yorkról

Landoláskor ne felejtsük el átállítani az órát, egész pontosan 6 órával korábbra! New Yorkban az időjárás meglehetősen szeszélyes. A telek általában hidegebbek, mint Magyarországon, és sokszor havazik. A tavasz és az ősz kellemes szokott lenni, nyáron nem ritka a 33-38 Celsius fok sem.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.