Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Minszk Minsk 2 International útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Minszk Minsk 2 International

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

45 758 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

3

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 947 kilométer

1ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Belavia

Minszk Minsk 2 International

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Minszk Minsk 2 International csak egy repülőtérrel rendelkezik: Minszk Minsk 2 International.
A Skyscanneren Budapest indulású, Minszk Minsk 2 International úti célú járatra talált legjobb ár 45 758 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
1ó 40p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Minszk Minsk 2 International úti célig.
Egyetlen légitársaság van, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Minszk Minsk 2 International úti célhoz.
Heti 3, Budapest indulású járat van Minszk Minsk 2 International úti célhoz augusztus hónapban.

A cikkben szereplő információk 2016 augusztusában aktuálisak biztosan

Ez a légi útvonal nem tartozik a leggyakrabban repültek közé, így nem is csoda, hogy nem indulnak közvetlen gépek a magyar fővárosból a Minszki nemzeti repülőterére. Átszállással viszont többféle légitársaság gépeivel is utazhatunk. Például a LOT gépeivel az átszállás helye Varsó lesz, az Aeroflot járataival Moszkva, az Austrian Airlines gépekkel Bécs, a Czech Airlines-al Prága, a Lufthansa járataival pedig Frankfurt. Összességében naponta tucatnyi utazási kombináció közül foglalhatjuk le a számunkra legideálisabbat. A járatok a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállnak fel, és átszállás után a Minszki nemzeti repülőtéren (korábbi nevén Minszk-2) landolunk, ami a Belarusz Köztársaság első számú nemzetközi reptere, és Minszktől 42 km távolságra található, keleti irányban.

A járatok légitársaságtól függően a Liszt Ferenc repülőtér 2A vagy 2B termináljáról indulnak. Például az Aeroflot gépek a 2 B-ről, a LOT és Lufthansa járatai pedig a 2 A-ról indulnak. Mindkettő terminál megfelelő körülményeket biztosít a várakozási időnk eltöltéséhez. Gyermekekkel utazóknak (de nem csak nekik) izgalmas reptéri program lehet a Kilátóterasz felkeresése. Innen klassz kilátás nyílik a kifutópályákon közlekedő repülőgépekre. A 2A terminálon vannak ATM-ek, pénzváltók és egy posta is. Vásárlással is elüthetjük itt az időt, például játékbolt, ruhaboltok és újságos is működik a terminálon. A reform étrend hívei pedig még ízletes bio ételeket is kapnak a vendéglátó egységekben. A 2 B terminálon is van pénzfelvevő automata (narancsszínű feliratokkal megjelölve) és pénzváltó is. Ha vásárolgatnánk, akkor ezen a terminálon delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket jó áron vehetünk a vámmentes üzletben. Ha éhesek lennénk, akkor pedig finom olasz pizzák és pasták, baguettek, szendvicsek és sütik várnak a terminál vendéglátó egységeiben.

A járatok átszállás után Minszk nemzeti repülőterének egyetlen termináljára érkeznek, ahonnan többféle közlekedési eszközzel is bejuthatunk a városba. Például a 300Э és a 173Э járatszámú buszok jó megoldást jelentenek, ha a tömegközlekedés mellett döntenénk. Mindegyik buszra az 5-6-os kapuknál található buszmegállóban szállhatunk fel, ami az érkezési oldalon, a taxiállomás közelében van. A 300Э számú busz menetideje 60 perc nappal, éjjelente pedig 55 perc. A busz végállomása Minszk központi buszpályaudvaránál van – innen mindössze 200 méterre található a vasútállomás, ha vonattal akarnánk továbbutazni. Az első buszok éjjel negyed 4-kor indulnak, és éjfél után 50 perccel indul az utolsó járat. A 173Э számú busz menetideje 15 perc, és a város Sokol kerületéig közlekedik. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk a reptérről. Bérlés esetén jón ötlet az autót előre, a neten keresztül lefoglalni.

A budapesti Liszt Ferenc reptérre úgy jó két órával a gép indulása előtt érkezzünk ki - a jegykezelés, a poggyászfeladás, a kézi poggyász átvizsgálása így együtt elég sok időt vesz igénybe. A várakozás idejét pedig vásárolgatással, internetezéssel, éttermi étkezéssel is eltölthetjük. Az országba útlevéllel léphetnek be magyar állampolgárok, az úti okmány érvényességi idejének legalább 90 nappal meg kell haladnia a beutazás dátumát. Vízum szükséges.

Infómorzsák Minszkről

A város éghajlata mérsékelt kontinentális. Az éves csapadékmennyiség 5-700 mm között van általában. A nyári átlaghőmérséklet 13-16 Celsius fok körül alakul, telente gyakran süllyed a hőmérő higanyszála akár – 10 Celsius fok alá is. Budapest az UTC +1 időzónába tartozik, míg Minszk az UTC +3-ba, így landoláskor 2 órával kell előrébb állítani az órákat. Budapest a nyári időszámítás idején az UTC +2-be tartozik, így ilyenkor csak 1 óra az időeltolódás.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.