Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Klagenfurt útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Klagenfurt

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

43 467 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 381 kilométer

2ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Austrian Airlines

Klagenfurt

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Klagenfurt vonalon

Közvetlen járat nem közlekedik a két város között, átszállással viszont többféle módon is eljuthatunk Budapestről Klagenfurtba. Utazhatunk például az Austrian Airlines gépeivel, ebben az esetben Bécsben kell átszállnunk. A Lufthansával utazva Bécs mellett Münchenben is át kell szállnunk, a LOT légitársaság járatait választva pedig Bécs mellett Varsóban lesz a másik átszállás. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak, és átszállás után Klagenfurt nemzetközi repülőterén landolnak, ami Ausztria hatodik legnagyobb reptere, és mindössze 3 km távolságra található Klagenfurt városközpontjától – északkeleti irányban.

Terminál információk

A LOT, az Austrian Airlines és a Lufthansa gépei is a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A termináljáról szállnak fel. A terminálon található szolgáltatásoknak hála gyorsan eltelnek a várakozás percei. Ha viszünk okostelefont, táblagépet, vagy notebookot az útra (és ugye kinél nincs manapság legalább az egyik?), akkor a reptér wifi hálózatára csatlakozva két órán keresztül ingyen netezhetünk. A 2A terminálon offline ügyintézésre is van lehetőségünk: találunk itt ATM automatákat (narancssárga felirattal megjelölve), pénzváltó egységeket – és még egy posta is van, ha mondjuk, indulás előtt még feladnánk egy levelet. A 2 A terminálon vásárolgathatunk is egyet, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is működik itt. A reform ételek kedvelői pedig még egészséges, illetve bio ételeket is találnak itt, ha ehhez lenne kedvük.

Átszállás után végül Klagenfurt nemzetközi repülőterének egyetlen terminálján landolunk. Mivel a reptér alig három kilométerre van a városközponttól, könnyű és gyors a bejutás. Mehetünk például busszal is, a fő buszmegálló közvetlenül az érkezési oldal épülete előtt található. Ha vonattal szeretnénk menni, akkor azt is megtehetjük: a reptérhez legközelebbi, Annabichl állomás mintegy 5 perc séta távolságra van a reptértől. Innen a vonatok mindössze 5 perc alatt elvisznek Klagenfurt főpályaudvarára, ahonnan tovább közlekedhetünk például Villach-ba, Bécsbe vagy Salzburgba is. Emellett utazhatunk taxival és bérelt autóval is. Ha a kocsi bérlés mellett döntünk, érdemes a kiszemelt gépjármű típust előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

Lényeges és alapvető, hogy érvényes úti okmány legyen nálunk. Ez lehet személyi igazolvány vagy útlevél is. Az úti okmánynak a visszautazás napján is érvényesnek kell még lennie – ezt sose felejtsük el ellenőrizni! Ha kiskorú gyermek szülő nélkül utazik, akkor fontos, hogy a kísérőjénél, illetve nála legyen egy beleegyező nyilatkozat a külföldre utazással kapcsolatban, amit a törvényes képviselő írt.

Indulás előtt mintegy 2 órával érkezzünk ki a repülőtérre. Itt először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is (persze csak, ha a kézipoggyász mellett egyéb csomagunk is van). Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás, és fel is szállhatunk fel a gépre.

Infómorzsák Klagenfurtról

A hivatalos fizetőeszköz az euró. Az élelmiszerárak a szupermarketekben hasonlóak, mint Budapesten. Az éttermek és szolgáltatások árai viszont jellemzően magasabbak, mint Magyarországon. Ausztria legdélebbi tartományának fővárosaként Klagenfurt rengeteg napsütéses órával kényezteti el az ide látogatókat.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.