Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z London Gatwick - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: London Gatwick ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

15 376 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

11

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1465 kilométer

2ó 25p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Sun-Air

Budapest

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a London Gatwick - Budapest vonalon

Rendkívül népszerű légi útvonalról van szó, így nem meglepő, hogy közvetlenül, átszállás nélkül is több légitársaság járataival is eljuthatunk London-Gatwick repülőteréről Budapestre. Utazhatunk a Norwegian Airlines és az easyJet gépeivel is. Átszállással repülhetünk például az Iberia járataival, ez esetben Rómában lesz az átszállás helye. Ha az Air Malta-val utazunk, akkor Luqa-ban, a Vueling-el Barcelonában, az Aer Lingus-al Dublinban, a Smart Wings-el pedig Prágában kell átszállnunk. A London-Gatwick repülőtér a brit főváros 2. legnagyobb nemzetközi reptere, és London központjától mintegy 45 km távolságra található, déli irányban, a Crawley nevű település közelében.

Terminál információk

Adott légitársaságtól függ, hogy járatunk mely terminálról indul. Például az easyJet járatai az Északi terminálról szállnak fel, az Air Malta és a Vueling gépei pedig a Déli terminálról. Mindkét terminálon bőségesen találunk üzleteket és éttermeket, amikben gyorsabban elüthetjük a várakozási időt. Az Északi terminál üzleteiben vehetünk például kiegészítőket, lábbeliket, márkás ruhákat, ékszereket, napszemüvegeket és egy vámmentes üzletben is kifoghatunk igazán jó vételeket. A Déli terminálon is üzemel duty free shop, a többi üzletben pedig vehetünk például ruhákat, napszemüvegeket, fehérneműt, divatos ruhákat, táskákat és szuveníreket. Mindkét terminál elsőosztályú terep éhségcsillapításra is. Az Északi terminálon találunk például finom, olasz ízeket, palacsintát, hamburgert, tengeri herkentyűket és péksüteményeket is. A Déli terminál vendéglátó egységeiben pedig többek között gyorsételeket, szendvicseket, salátákat, tengeri herkenytűket, kávékülönlegességeket vásárolhatunk.

A repülőgépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren landolnak. Légitársaságtól függ, hogy a 2 A vagy a 2 B terminálon. Mindkettőtől könnyen eljuthatunk a városközpontba. A 2-es termináltól induló 200E számú busszal eljuthatunk például az M3 metróvonal Kőbánya-Kispest megállójáig. A 200E járat elvisz minket Ferihegy vasútállomásra is, ahonnan a Nyugati pályaudvarra juthatunk el vonattal. A fentiek mellett taxival, vagy bérelt kocsival is bejuthatunk Budapest városközpontjába. Ha az autóbérlés mellett döntünk, akkor ésszerű megoldás a kiszemelt típust az utazás előtt, az interneten keresztül lefoglalni. Így biztos, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő autóval fedezhetjük fel a környéket.

Hasznos információk

Lényeges és persze alapvető, hogy érvényes úti okmány legyen nálunk utazáskor – és ez a hazaút időpontjában is legyen érvényes! Az úti okmány lehet útlevél vagy személyi igazolvány. Jó tudni, hogy a régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el, ha ilyenünk van, akkor érdemes lehet az útlevelet is kiváltani a biztonság kedvéért. A reptérre minimum két órával a felszállás előtt érjünk oda, mert a jegy kezelése, a poggyász feladás, a kézi poggyász átvizsgálása nem kevés időt vesz igénybe – és így könnyen fejvesztett rohanás lehet a vége. A várakozási időt egyébként vásárolgatással, étkezéssel is elüthetjük.

Budapesti infómorzsák

Budapest éghajlata kontinentális, klasszikusan négy évszak van. A nyarak forróak, a telek pedig elég hidegek. Az árak a nyugat-európai világvárosokhoz képest alacsonyabbak (de Budapesten elég nagy a szórás az árakat tekintve). A hivatalos fizetőeszköz a magyar forint.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.