Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Wrocław útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Wrocław

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

31 880 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 442 kilométer

3ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Wrocław

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest - Wroclaw vonalon

Repülővel a két város között átszállással utazhatunk, azzal viszont többféle verzióban is. A Lufthansával utazva az átszállás helye Frankfurt lesz. Az Austrian Airlines és a LOT gépeivel utazva először Bécsben, majd Varsóban kell átszállnunk. Austrian Airlines – SAS kombináció esetén pedig Bécset követően Koppenhága lesz az átszállás helye. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak, és átszállás után Wroclaw nemzetközi repülőterén landolnak. A reptér a városközponttól 10 km távolságra található, délnyugati irányban.

Terminál információk

A gépünk valószínűleg a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A termináljáról száll fel – de ezt utazás előtt mindig ellenőrizzük a biztonság kedvéért! A terminál modern és kényelmes, minden adott ahhoz, hogy jól teljen a várakozás ideje. Ingyen netezgethetünk a reptér wifi hálózatán 2 órán át, ha van nálunk notebook, okostelefon vagy tablet (és ugye miért ne lenne?). A netezgetés mellett némi ügyintézés, vásárolgatás és falatozás is beleférhet a várakozás idejébe. ATM automaták, pénzváltó egységek és egy posta is működik a terminálon – ha mondjuk, még gyors feladnánk egy számlát az indulás előtt. Ha vásárolgatnánk, akkor pedig ruhaboltok, játékbolt és egy újságos is a rendelkezésünkre áll. Akkor sem kell zavarba jönnünk, ha megéheznénk, a hagyományos falatok mellett még reform és bio ételeket is találunk a terminálon.

Átszállás után Wroclaw nemzetközi repülőterén landolunk, ahonnan többféle közlekedési eszközzel is bejuthatunk a 10 km-re található városközpontba. Utazhatunk például busszal. A 406-os járat minden nap 20 percenként közlekedik, egészen a város központi pályaudvaráig, ahonnan busszal, és vonattal is továbbutazhatunk (már ha ez a célunk). A menetidő mintegy fél óra. A 249-es éjszakai járat a városközpontig visz, minden éjjel 3 alkalommal indul.

Hasznos információk

Minimum 2 órával javasolt a felszállás előtt javasolta a budapesti repülőtérre kiérkezni, ahol először is kezeltessük a jegyet, majd adjuk fel a poggyászunkat is – feltéve persze, ha nem csak kézipoggyásszal utazunk. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás, és szállhatunk is be a gépbe.

Lengyelországba érvényes útlevél, vagy személyi birtokában utazhatnak be a magyar állampolgárok. Fontos, hogy az úti okmány a hazaút dátumakor is érvényes legyen még, ezt sose felejtsük el ellenőrizni. A régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványokat elméletben elfogadják, a gyakorlatban viszont előfordulnak időnként problémák velük, így az újabb, kártya formájú személyik használata javasolt.

Infómorzsák Wroclawról

Wroclaw a legmelegebb lengyel városok egyike, ahol nyaranta az átlaghőmérséklet 20 Celsius fok körül alakul, telente pedig 0 Celsius fok környékén. Nyáron van, hogy a 40 Celsius fokot is megközelíti a hőmérséklet, bár ez inkább már kiugró érték, mintsem általános. Óraátállítással nem kell bajlódnunk, mivel a 2 város ugyanabban az időzónában van, mint Budapest. Az árak hasonlóak a magyarországiakhoz, a boltokban esetében még alacsonyabb élelmiszerárakkal is találkozhatunk. A hivatalos fizetőeszköz a lengyel złoty.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.