Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Linz útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Linz

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

79 942 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 386 kilométer

3ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Linz

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Linzbe

A cikkben szereplő információk 2015 júliusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Linz vonalon

Közvetlen járatokat egyik légitársaság sem indít a két város között, átszállással viszont többféle verzióban is utazhatunk. Legkézenfekvőbb megoldás a Lufthansa, illetve az Austrian Airlines gépeivel utazni, előbbi esetben frankfurti, míg az utóbbi esetben bécsi átszállással utazhatunk. A gépek a Blue Danube (Kék Duna) Linz Repülőtéren landolnak, ahonnan könnyen elérhető a városközpont.

Terminál információk

Ha frankfurti, vagy bécsi átszállással utazunk, akkor gépünk nagy valószínűséggel a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2 A termináljáról indul. Fontos azonban, hogy az indulás helyét mindig ellenőrizzük utazás előtt. A repülőtér ideális terepet nyújt a várakozási idő eltöltésére: praktikus ügyek intézésére és kikapcsolódásra is van itt mód. Narancssárga felirattal megjelölt ATM automatákat is találunk itt, de pénzváltó egységek és még posta is működik a terminálon – ami jól j például abban az esetben, ha még néhány csekket gyorsan befizetnénk az utazás megkezdése előtt, vagy feladnánk néhány küldeményt. Vásárolgatni, üzletekben nézelődni is van a 2 A terminálon mód, míg várunk a gépünkre. Többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel itt. A diétázók, illetve egyéb spéci étrenden lévők pedig még egészséges reform és bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

A linzi repülőtér nem tartozik a legnagyobbak közé – szolgáltatásai azonban szinte minden igényt kielégítenek. Méreteinél fogva eligazodni is nagyon könnyű, és a jó közlekedés miatt a reptértől 14 km-re fekvő Linz városát könnyű megközelíteni. Vasútállomás nincs ugyan a reptéren, viszont ingyenes buszok indulnak a mindössze 3 percnyire található Hörsching vasútállomásra – reggel 5 és este 10 óra között, igény szerint. Innen körülbelül óránként indulnak a vonatok Linz főpályaudvarára, a menetidő mindössze 11 perc. Busszal is bejuthatunk Linzbe, a 601-es számú járat 19 perc alatt teszi meg a reptér és Linz belvárosa közötti utat. A buszjegy 3 euróba kerül egy útra, 6 és 15 év közötti gyerekeknek pedig 1,5 euró. Vasárnaponként nem indulnak buszok. Drágább, de kényelmesebb megoldás, ha taxival vagy bérelt kocsival megyünk. Az áhított gépjármű típust praktikus már előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

A 3 hónapnál rövidebbausztriai tartózkodásnál bejelentési kötelezettség nélkül utazhatnak be Ausztriába a magyar állampolgárok. Régi és új típusú személyi igazolvány és útlevél is alkalmas úti okmánynak. Ha egy vagy több kiskorú szülők nélkül utazik Ausztriába, akkor javasolt, hogy legyen nála egy szülői beleegyező meghatalmazás az utazáshoz. Ezt a törvény nem írja ugyan elő, de mégis ajánlott. Ha a gyermek 1 vagy több éjszakát is eltölt Ausztriában, akkor tartományonként változik a szabályozás, hogy hány évesen teheti ezt kísérővel, vagy kísérő nélkül. Az indulás előtt legalább 2 órával legyünk kint a Budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Itt először kezeltessük a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre. A várakozás idejét vásárlással is elüthetjük, illetve a terminál vendéglátó egységeiben étkezhetünk is.

Infómorzsák Linzről

A hivatalos fizetőeszköz az euró. Éttermekben gyakran magasabb árakkal találkozhatunk, mint Magyarországon, a diszkont áruházakban, szupermarketekben viszont nincs lényeges különbség a hazai és az osztrák árak között. A két város ugyanabba az időzónába esik.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.