Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Kos útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Kos

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

50 929 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1349 kilométer

7ó 30p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Aegean Airlines

Kos

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Kosra

A cikkben szereplő információk 2015 októberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Kos vonalon

Mivel közvetlen járatok nem indulnak Budapestről Kos szigetére, ezért csak átszállásos utazási variációkkal repülhetünk a magyar főváros és a görög sziget között. Utazhatunk például az Aegean Airlines járataival, ekkor Athénban kell átszállnunk, míg ha az Air Berlin légitársaságot választjuk, akkor Berlinben kell átszállnunk (illetve két átszállásos, Berlin – Köln, Berlin- München verziók is léteznek). Az Alitalia és az Aegean Airlines légitársaságokkal először Rómában, majd Athénben kell átszállnunk. A járatok Kos szigetének nemzetközi repülőterén landolnak, ami Andimachia falu mellett terül el, és Kos városától mintegy 20 km távolságra van.

Terminál információk

Az Air Berlin járatok a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról indulnak, míg az Aegean Airlines és az Alitalia járatai a 2 A-ról. Akármelyik terminálról is indul a gépünk, adottak lesznek a feltételek a kellemes várakozáshoz. Különleges reptéri program lehet például a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén található Kilátóterasz felkeresése, a magaslatról gyönyörködhetünk a repülők látványában. Mindkét terminál várótermei kényelmesek, a VIP várókban pedig extra élményekben is részünk lehet, kényelmes kanapék, nassolnivalók, üdítők és üzleti munkaboxok várnak itt minket. A terminálokon két órán keresztül ingyen netezhetünk, ha saját laptopunkról, okostelefonunkról vagy táblagépünkról rácsatlakozunk a reptér wifi hálózatára. A terminálokon vásárlás, étkezés és egy kis ügyintézés is beleférhet a várakozás idejébe. A 2 A terminálon van egy posta, és mindkét terminálon találunk ATM automatákat és pénzváltót. A vásárlási lehetőségeket a 2 B terminálon egy vámmentrs üzlet jelenti, ahol kellemes árakon vehetünk például kozmetikumokat, parfümöket és élelmiszereket. A 2 A terminálon pedig játékokat, ruhákat és magazinokat, újságokat vásárolhatunk. A 2 A terminálon árult ételek között még reform ételeket és italokat is találunk, a 2 B terminálon pedig pizzák, pasták, sütik és szendvicsek között is válogathatunk.

A járatok átszállás után Kos szigetének nemzetközi repülőterén landolnak, ahonnan többféleképp is tovább utazhatunk. Busszal eljuthatunk például Kos városába, Kefalosba, Mastiharibe vagy éppen Kardhamenára. Ezen kívül a taxi és a bérelt autó is opció. Ha az autóbérlés mellett döntünk, akkor a kiszemelt gépjármű típust már az utazás előtt is lefoglalhatjuk, a neten keresztül.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok személyivel és útlevéllel is beutazhatnak Görögország területére. Fontos, hogy úti okmányunk a visszaút dátumakor is érvényes legyen. A személyi lehet a kártya, és a kiskönyv alakú is, és az ideiglenes személyit is elfogadják. Vízum nem szükséges, engedély nélkül pedig 90 napot lehet az országban tartózkodni. Az indulás előtt jó két órával érdemes kiérkezni a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre – hogy akkor se legyen nagy rohanás az egészből, ha esetleg a reptéri ügyintézés elhúzódna. A reptéren kezeltessük le a jegyet, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre.

Infómorzsák Kosról

A sziget éghajlata nagyon kellemes, a forró nyarak mellé enyhe, tavaszra emlékeztető tél társul. Landoláskor ne felejtsük el az óraátállításról, a sziget az UTC +2 időzónába tartozik.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.