Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Szczecin Goleniow útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Szczecin Goleniow

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

42 272 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 749 kilométer

3ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

LOT

Szczecin Goleniow

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2016 augusztusában aktuálisak biztosan

Nem egy gyakran repült légi útvonalról van szó, így nem is meglepő, hogy nem indulnak közvetlen járatok ezen a vonalon. Átszállással viszont több légitársaság gépeivel is repülhetünk Budapestről Szcezin Goleniowba. Utazhatunk például a LOT járataival, ekkor Varsóban kell átszállnunk, a Norwegian gépeivel pedig Oslóban. Többféle két átszállásos utazási kombináció is létezik, így összességében napi szinten több járatkombináció közül választhatunk. A gépek a Liszt Ferenc reptérről indulnak, és átszállás után a Szcezin Goleniow repülőtérre érkezünk, ami 45 km távolságra terül el Szcezin várostól, északkeleti irányban.

A LOT járatai a budapesti Liszt Ferenc reptér 2 A termináljáról szállnak fel, míg a Norwegian gépei a 2 B-ről. Mindkét terminál kellemes közeg a várakozási idő eltöltéséhez. A 2A terminálon vannak narancsszínű felirattal megjelölt ATM-ek, pénzváltók, és még egy posta is, így indulás előtt beleférhet némi ügyintézés is a programba. Vásárlással is elüthetjük itt az időt, például játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A reform étrend hívei pedig még egészséges bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben. A 2 B terminálon is találhatunk pénzfelvevő automatát (narancsszínű feliratokkal megjelölve) és pénzváltót is. Ha shoppingolnánk, akkor ezen a terminálon delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket kedvező áron vehetünk a vámmentes üzletben. Ha éhesek lennénk, akkor pedig finom olasz pizzák és pasták, baguettek, szendvicsek és sütik várnak a terminál vendéglátó egységeiben. Családos utazóknak izgalmas reptéri program lehet a Kilátóterasz felkeresése, ahonnan jó kilátás nyílik a kifutópályákon közlekedő repülőgépekre.

Átszállás után a Szcezin Goleniow repülőtéren landolunk, ahonnan többféleképp is bejuthatunk a környező városokba. Ha tömegközlekednénk, akkor ennek legpraktikusabb módja a vasúti közlekedés. Szcezin mellett Goleniowba, Gryficébe ls Kolobrzegbe is eljuthatunk így. Vonattal Szcezinbe a menetidő 45 perc, Kolobrzegbe pedig 90 perc. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk a reptérről. Kocsibérlés esetén praktikus a kiszemelt gépjármű típust előre, a neten keresztül lefoglalni.

A gép indulását megelőzően minimum 2 órával javasolt a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre megérkezni. Itt először kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is – feltéve, ha nem csak kézipoggyásszal utazunk persze. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás (amit vásárolgatással is elüthetünk, vagy a terminál vendéglátóegységeiben falatozással), majd szállhatunk is fel a gépre.

Lengyelországba érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány birtokában léphetnek be magyar állampolgárok. Fontos, hogy az úti okmány a hazaút dátumakor is érvényes legyen még. A régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványokat elméletben elfogadják, a gyakorlatban viszont előfordulnak időnként problémák velük, így az újabb, kártya formájú személyik használata javasolt.

Infómorzsák Szcezinről

Óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel Szcezin is ugyanabban az időzónában (UTC +1) van, mint Budapest. Az éghajlat kontinentális, nyáron gyakori a kánikula, a telek viszont elég hidegek.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.